Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Teun op NK Pupillen

Teun op NK Pupillen

Teun van der Linden op Nationaal Pupillen Toernooi

Teun van der Linden van Schaatsclub “De Vennen” heeft op zaterdag 30 januari in Groningen deelgenomen aan het Nationaal Pupillen Toernooi. Tijdens dit toernooi, dat ook wel het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen wordt genoemd, behaalde hij de zesentwintigste plaats.

Teun van der Linden

Teun van der Linden

De wedstrijdploeg van “De Vennen” is aan het begin van dit schaatsseizoen uitgebreid met een groep jonge schaatsers. Dirk Botermans, Teun van der Linden, Teun Wagemakers en de broertjes Thijs, Thomas en Jan van Berkel trainen wekelijks fanatiek onder leiding van Marc van Hulten en Berry Appeldoorn en in de wedstrijden hebben zij al veel persoonlijke records verbeterd. Het meest opvallend zijn daarbij de prestaties van Teun van der Linden die als tienjarige de 500 meter al binnen de 56 seconden wist te rijden.

Als snelste Pupil-C van de ijsbaan in Tilburg werd Teun uitgenodigd om het KNSB-Gewest Zuid te vertegenwoordigen tijdens het Nationaal Pupillen Toernooi in Groningen. Deze wedstrijd wordt ook wel het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen genoemd omdat het de enige wedstrijd is waar de beste pupillen van Nederland tegen elkaar strijden. Grote kampioenen als Sven Kramer, Ireen Wüst en Margot Boer namen aan het begin van hun carrière deel aan het Nationaal Pupillen Toernooi. Na Rens van de Ven (2005 en 2006), Meeke Rijnen (ook 2005 en 2006) en Seba Ntab is Teun van der Linden het vierde lid van Schaatsclub “De Vennen” dat mag deelnemen aan dit belangrijke toernooi voor jonge talenten.

Ook dit jaar werd er weer bijzonder hard gereden door de jonge schaatsertjes. Niklas Reinders van IJsvereniging Groningen werd de winnaar bij de Pupillen-C (10 en 11 jaar) met tijden van 29.58 op de 300 meter en 46.37 op de 500 meter. Deze tijden zijn voor Teun van der Linden nog wat te hoog gegrepen, maar hij liet zich wel van zijn beste kant zien. Met 35.43 op de 300 meter en 55.31 op de 500 meter verbeterde hij namelijk op beide afstanden zijn persoonlijk record. Voor Teun was deelname aan het Nationaal Pupillen Toernooi bovenal een leerzame ervaring.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: