Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » ZNK Marathon

ZNK Marathon

Schaatsers “De Vennen” op podium bij Zuid-Nederlands Kampioenschap Marathon

Vijf leden van Schaatsclub “De Vennen” namen op zaterdag 3 december in Breda deel aan de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon. Teun van der Linden en Merel Bertens wonnen hierbij de zilveren medaille. Andere leden van “De Vennen” reden in het eerste weekend van december langebaanwedstrijden in Heerenveen, Eindhoven en Tilburg.

De marathonkampioenschappen begonnen met de jeugdcategorieën. Na eerdere successen bij marathons in Tilburg, Breda en Eindhoven had “De Vennen” bij de jongens Pupillen-B met Teun van der Linden en Thomas van Berkel twee belangrijke kandidaten voor de overwinning. In een spannende wedstrijd over zes ronden ging Bram van den Belt uit Terheijden echter met de titel aan de haal. Teun werd keurig tweede en Thomas eindigde net naast het podium op de vierde plaats.

Merel Bertens (links) op het podium van het Zuid-Nederlands Kampioenschap (foto Diny de Kort)

Merel Bertens (links) op het podium van het Zuid-Nederlands Kampioenschap (foto Diny de Kort)

Bij de dames Senioren reed Merel Bertens een superwedstrijd over veertig ronden. Al vroeg in de wedstrijd demarreerden Karen Teuling en Dominique van der Stelt. Merel ging samen met Lieke Splinter in de achtervolging en na twee ronden voegden zij zich bij de koploopsters. Van de andere rijdsters slaagde niemand er meer in om de sprong naar de kopgroep te maken. Omdat Merel bekend staat als de beste sprintster van het viertal, demarreerden de andere drie rijdsters om beurten alsof het was afgesproken. Merel was daarbij genoodzaakt om telkens het gat te dichten. Toen Merel twee ronden voor het einde net weer van kop kwam, plaatste Karen Teuling de beslissende demarrage. In een laatste poging om het gat te dichten kwam Merel helaas net tekort en moest zij genoegen nemen met de tweede plaats. Merel was duidelijk de sterkste van de 4 koplopers maar mist nog net de ervaring van de andere rijdsters om hier maximaal voordeel uit te halen. Maar als enige Junior in dit geweld heeft zij het bijzonder goed gedaan.
Tot slot van de avond kwamen Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden in actie bij de heren Masters. Jan en Henrie rijden hun wedstrijden normaal bij de Masters-2 en volgens traditie moesten zij het bij het kampioenschap over zestig ronden ook opnemen tegen rijders uit de categorie Masters-1. Evenals voorgaande jaren ging de titel naar de voormalige landelijke marathontopper Arnold Stam (vijfde in de Elfstedentocht van 1997). Jan eindigde als vijftiende en Henrie ging als negentiende over de finish.

Als lid van het Regionaal Talentencentrum Zuid mocht Thomas van Dijk op zaterdag 3 december een wedstrijd in het vernieuwde Thialf in Heerenveen rijden. Hij reed hier met 37.32 op de 500 meter en 1:14.51 op de 1000 meter keurige tijden.

Voor schaatswedstrijden op kunstijs is een temperatuur tussen de 5 en 10 graden boven nul ideaal. Als de temperatuur echter onder het vriespunt komt, wordt het ijs plakkerig en glijdt het niet lekker. Als gevolg van de lage temperatuur werden er daarom op zaterdag 3 december en 4 zondag december in respectievelijk Eindhoven en Tilburg bijna geen persoonlijke records (PR’s) verbeterd. Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens vormden hierop een uitzondering.
Sanne van Duijnhoven reed in Eindhoven 46.13 op de 500 meter en 2:25.26 op de 1500 meter.
In Tilburg kwamen de schaatsers van “De Vennen” tot de volgende tijden:
5 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 300 meter (2e tijd):
Merel Bertens 46.35 en 30.21; Veerle van Hulten 52.10 en 32.61; Thomas van Berkel 54.16 en 33.64 (PR); Karlijn Schellekens 1:01.15 (PR) en 37.62 (PR); Teun van der Linden 55.76 en val.
Sanne van Duijnhoven en Hilde van Hulten reden een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd):
Sanne 45.60 en 1:33.97; Hilde 55.29 en 1:55.46.
Marco van Duijnhoven reed 1:41.14 op de 1000 meter en 5:35.91 op de 3000 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: