Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Brons en Clubrecord voor Sanne

Brons en Clubrecord voor Sanne

Brons en Clubrecord voor Sanne tijdens ZKN Supersprint

Sanne van Duijnhoven van Schaatsclub De Vennen heeft tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint in Tilburg de bronzen medaille gewonnen. Daarbij verbeterde zij bovendien het bijna negen jaar oude Clubrecord op de 300 meter. Thomas van Berkel, Teun van der Linden en Karlijn Schellekens behaalden podiumplaatsen tijdens een jeugdmarathon in Breda.

Sanne van Duijnhoven (rechts) op het podium van het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint (foto Jeroen Happel)

Vlak na de opening van het nieuwe schaatsseizoen stond er voor de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg al een Zuid-Nederlands Kampioenschap op de wedstrijdkalender. Op zondagavond 5 november werden er de kampioenschappen Supersprint gehouden. Deze kampioenschappen werden verreden in twee ritten over 100 en twee ritten over 300 meter. In de categorie meisjes Junioren-B werd Sanne van Duijnhoven met de tijden 12.17, 12.08, 28.81 en 28.54 knap derde in het eindklassement. De laatste drie tijden waren voor Sanne verbeteringen van haar persoonlijke records (PR’s) en de 28.54 op de 300 meter was bovendien 0.16 seconde sneller dan het Dames Clubrecord dat sinds 6 december 2008 op naam van Meeke Rijnen had gestaan. Bij de jongens Junioren-B waren de tijden 11.50, 11.44, 27.43 en 27.25 voor Martijn Weber goed voor de achtste plaats. Hoewel hij niet in de prijzen viel, was Martijn toch tevreden omdat hij maar liefst vier nieuwe PR’s aan zijn lijst toe had gevoegd.

Een dag eerder namen leden van De Vennen deel aan marathonwedstrijden in Breda. Gijs van der Linden behaalde bij de jongens Pupillen-C de zevende plaats in de wedstrijd over vijf ronden. Ook de meisjes Pupillen-B moesten vijf ronden rijden. Hierin eindigde Karlijn Schellekens keurig op de derde plaats. Bij de jongens Pupillen-A stonden er na afloop zelfs twee Vennenleden op het podium. In de wedstrijd over negen ronden werden Thomas van Berkel en Teun van der Linden namelijk respectievelijk tweede en derde achter Bryant Boogert uit Hoogblokland. Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel namen voorafgaand aan hun marathon nog deel aan een wedstrijd over 500 meter. Karlijn verbeterde met 54.82 haar PR en Thomas reed 51.44.
Later op de avond kwamen Merel Bertens, Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden in Breda aan de start van een marathonwedstrijd over vijftig ronden die meetelt voor de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. Merel werd vijfde bij de Dames en Jan en Henrie werden respectievelijk tiende en dertiende bij Masters-2.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: