Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Dai Dai 34.15

Dai Dai 34.15

Dai Dai Ntab: 34.15 op de 500 meter

Tijdens de wedstrijden om de World Cup in Salt Lake City (USA) verbeterde Dai Dai Ntab twee keer zijn eigen 500 meter Clubrecord van Schaatsclub De Vennen. De 34.15 die hij op zaterdag 9 december reed, is bovendien de derde tijd die ooit door een Nederlander op deze afstand is gereden.

Dai Dai Ntab

Na wat tegenvallende resultaten in de eerste wedstrijden om de World Cup, liet de schaatser van profploeg Plantina op 8 en 9 december in Salt Lake City zien dat hij wel degelijk tot de wereldtop behoort. Op vrijdag 8 december was hij met zijn tijd van 34.26 maar liefst 0.26 seconde sneller dan zijn oude record dat hij op 3 december 2016 in Astana had gereden. Ondanks deze supertijd was Dai Dai toch een beetje teleurgesteld omdat hij net geen podiumplaats had behaald. De Canadees Alex Boisvert Lacroix (34.15), de Fin Mika Poutala (34.17) en Nederlander Ronald Mulder (34.22) waren nog sneller geweest.
Op zaterdag 9 december verbeterde Dai Dai zichzelf nogmaals. Met zijn opening van 9.51 was hij de snelste van het hele internationale deelnemersveld en ook op zijn volle ronde was niets aan te merken. Met zijn tijd van 34.15 was hij slechts 0.07 seconde langzamer dan het Nederlands record dat op naam van Roland Mulder staat. De tijd die een dag eerder nog goed voor de overwinning zou zijn geweest, leverde Dai Dai deze keer de derde plaats op. De Rus Ruslan Murashov (34.02) en Nederlander Kai Verbij (34.13) gingen hem voor bij de huldiging.
Op zondag 10 december mocht Dai Dai in de B-groep deelnemen aan de 1000 meter. Met zijn tijd van 1:08.41 was hij hier 1.29 seconde sneller dan zijn eigen clubrecord dat hij op 29 oktober in Heerenveen had gereden.

De volgende wedstrijd die dit seizoen echt heel belangrijk is, is de kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen op 27 december.

 

Dai Dai Ntab tijdens World Cup in Salt Lake City (USA) – 8 en 9 december 2017 (beelden NOS Studio Sport)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: