Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Dai Dai 4e

Dai Dai 4e

Dai Dai Ntab vierde op NK Sprint

Dai Dai Ntab heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Sprint, dat op 21 en 22 januari in Heerenveen werd gehouden, de vierde plaats in het eindklassement behaald. Het lid van Schaatsclub “De Vennen” miste het podium slechts met 0.01 seconde op de afsluitende rit over 1000 meter.

Eigenlijk verloor de schaatser van profteam Plantina de podiumplaats niet in de afsluitende rit, maar in de eerste drie ritten van het kampioenschap. In deze ritten veroorzaakten zijn tegenstanders namelijk steeds een eerste valse start. Omdat de veroorzaker van een tweede valse start wordt gediskwalificeerd, onafhankelijk of hij ook de eerste valse start heeft veroorzaakt, was Dai Dai steeds gedwongen om bij de tweede start voorzichtig te zijn. Dit kostte hem meer dan de 0.01 seconde die hij bij het opmaken van het eindklassement tekort kwam.

Dai Dai begon het kampioenschap met een derde plaats (tijd 35.08) op de 500 meter en sloot de eerste dag af met een teleurstellende elfde plaats (tijd 1:11.33) op de 1000 meter. De tweede dag begon hij goed met een met Jan Smeekens gedeelde eerste plaats op de 500 meter (tijd 34.94). Na de eerste drie afstanden stond Dai Dai derde in het tussenklassement met 1.06 seconde voorsprong op Pim Schipper. In een rechtstreeks duel eindigde hij met een tijd van 1:10.89 (achtste plaats) precies 1.07 achter deze specialist op de 1000 meter. In het eindklassement eindigde Dai Dai dus als vierde achter Ronald Mulder, Jan Smeekens en Pim Schipper.

Interview met Jan op ’t Hoog over Dai Dai Ntab (21 januari 2017, bron: Facebook van Team Plantina)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: