Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Dai Dai mist Spelen

Dai Dai mist Spelen

Dai Dai Ntab mist Olympische Spelen

Bij Schaatsclub De Vennen was er goede hoop dat voor het eerst in de geschiedenis een lid aan de Olympische Spelen deel zou mogen nemen. Als gevolg van twee valse starts tijdens het Olympische Kwalificatietoernooi in Heerenveen, kreeg Dai Dai Ntab echter niet de kans om te bewijzen dat hij op de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang (Zuid-Korea) thuishoort.

Dai Dai Ntab na zijn eerste valse start

Voor de 500 meter heeft Nederland met Michel Mulder (Olympische Kampioen), Jan Smeekens (Wereldkampioen), Dai Dai Ntab (Nederlands Kampioen), Kai Verbij (Wereldkampioen Sprint), Ronald Mulder (houder Nederlands Record) en Hein Otterspeer (dit seizoen al twee podiumplaatsen tijdens de World Cup) maar liefst zes kandidaten voor een olympische medaille. Er mogen per afstand echter maar drie Nederlandse rijders aan de start verschijnen. Op woensdagavond 27 december werd in Heerenveen gestreden om deze drie startplekken. Vlak voor de start werd Vennenlid Dai Dai Ntab, rijdend voor profploeg Plantina, nog door de deskundigen Erben Wennemars en Mark Tuitert getipt als de te kloppen man. Het mocht helaas allemaal niet zo zijn. Wegens twee valse starts werd Dai Dai namelijk gediskwalificeerd en viel zijn olympische droom in duigen. Ronald Mulder, Kai Verbij en Jan Smeekens zullen Nederland op maandag 19 februari 2018 tijdens de 500 meter vertegenwoordigen.
Voor Dai Dai was de teleurstelling groot, maar dankzij zijn nog jeugdige leeftijd komen er voor hem nog nieuwe kansen op deelname aan de Olympische Spelen. Als de spelen in 2022 in China worden gehouden is hij namelijk pas 27 jaar oud.

Dai Dai Ntab tijdens OKT 500 meter – 27 december 2017 (beelden NOS Studio Sport)

Op vrijdag 29 december reed Dai Dai ondanks de teleurstelling van 2 dagen eerder een uitstekende rit over 1000 meter. Na een opening van 16.3 en rondetijden 25.2 en 27.5 eindigde hij met 1:09.02 op de zevende plaats. Met deze tijd was hij maar liefst 0.68 seconde sneller dan zijn beste tijd op een laaglandbaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: