Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Dai Dai weer Nederlands Kampioen

Dai Dai weer Nederlands Kampioen

Dai Dai Ntab opnieuw Nederlands Kampioen 500 meter

Evenals vorig jaar kan de vlag uit bij Schaatsclub De Vennen. Op zaterdag 28 oktober werd hun lid Dai Dai Ntab in Heerenveen namelijk voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen op de 500 meter. Met deze titel verzekerde de schaatser van profteam Plantina zich bovendien voor deelname aan de eerste vier wedstrijden om de World Cup.

Nederlands Kampioen 500 meter Dai Dai Ntab

Dai Dai was voorafgaand aan zijn kampioensrace erg nerveus omdat hij diezelfde ochtend tijdens het inrijden nog hard ten val was gekomen. Desondanks maakte de rijder van profteam Plantina zijn favorietenrol meer dan waar. Na de snelste eerste honderd meter van alle deelnemers (in 9.57 seconde), reed hij een perfecte volle ronde die resulteerde in de eindtijd van 34.67. Met deze snelste 500 meter die ooit op een Nederlands Kampioenschap Afstanden is gereden, bleef Dai Dai zijn ploeggenoot Ronald Mulder 0.02 seconde voor. De voorsprong op de nummer drie Kai Verbij was 0.28 seconde.
Misschien nog wel belangrijker dan de Nederlandse titel is de plaatsing voor de wedstrijden om de World Cup in Heerenveen (10-12 november), Stavanger (17-19 november), Calgary (1-3 december) en Salt Lake City (8-10 december). Deze wedstrijden op internationaal topniveau zijn de ideale voorbereiding op de op 27 december te houden kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen 2018. Rijders die zich niet voor de World Cup hebben geplaatst, waaronder Olympisch Kampioen Michel Mulder, zullen zich tijdens wedstrijden in Nederland moeten voorbereiden op deze kwalificatiewedstrijd.

Een dag na zijn overwinning op de 500 meter werd Dai Dai knap zevende op de 1000 meter. Met zijn tijd van 1:09.70 verbeterde hij bovendien zijn eigen Clubrecord met 0.24 seconde.

 

Dai Dai Ntab Nederlands Kampioen 500 meter – 28 oktober 2017 (beelden NOS Studio Sport)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: