Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » World Cup Dai Dai

World Cup Dai Dai

Dai Dai Ntab wint World Cup 500 meter

Dai Dai Ntab van Schaatsclub “De Vennen” heeft het schaatsseizoen 2016/2017 uitstekend afgesloten. In het weekend van 11 en 12 maart won hij in het Noorse Stavanger tijdens de finale van de World Cup beide wedstrijden over 500 meter en verzekerde zich daardoor ook van de overwinning in het eindklassement.

Voorafgaand aan de wedstrijden in Stavanger stond de schaatser van profteam Plantina nog op de zesde plaats in het tussenklassement om de World Cup. Zijn achterstand op de leider de Rus Murashov was maar liefst 160 punten. Doordat Dai Dai op zaterdag 11 maart de eerste rit in een tijd van 34.93 wist te winnen, en Murashov met 35.07 genoegen moest nemen met de vijfde tijd,  verkleinde hij deze achterstand tot 86 punten. Dankzij zijn overwinning steeg Dai Dai bovendien naar de tweede plaats in het tussenklassement.

Dai Dai Ntab na zijn overwinning met zijn coach Gerard van Velde (bron NOS Studio Sport)

Om het eindklassement van de tien dit seizoen gereden ritten om de World Cup te winnen, moest Dai Dai in de allerlaatste rit op zondag 12 maart opnieuw de snelste zijn en mocht Musrahov niet bij de eerste vijf eindigen. In een rechtstreeks duel met Murashov maakte Dai Dai het nog extra spannend door een eerste valse start te veroorzaken. Desondanks reed hij met 9.60 de snelste opening van het hele deelnemersveld en wist hij tijdens de volle ronde nog flink door te versnellen. Zijn eindtijd van 34.72 was wederom goed voor de dagoverwinning en omdat Murashov met 34.99 niet verder kwam dan de achtste plaats, werd Dai Dai (na Jan Smeekens in 2013 en Ronald Mulder in 2014) de derde Nederlandse winnaar van het eindklassement op de 500 meter. Tijdens de huldiging stond Dai Dai op de hoogste trede tussen Murashov (tweede) en ploeggenoot Ronald Mulder (derde).

 

 

 

Dai Dai Ntab 1e rit tijdens World Cup in Stavanger (Noorwegen) – 11 maart 2017 (beelden NOS Studio Sport)
Dai Dai Ntab 2e rit tijdens World Cup in Stavanger (Noorwegen) – 12 maart 2017 (beelden NOS Studio Sport)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: