Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Dai Dai stelt teleur

Dai Dai stelt teleur

Dai Dai Ntab stelt teleur tijdens eerste World Cup

Het kan niet altijd feest zijn bij Schaatsclub De Vennen. Tijdens de eerste wedstrijden om de World Cup op 10 en 11 november in Heerenveen, moest Vennenlid Dai Dai Ntab genoegen nemen met de vijfde en de negentiende plaats.

Tijdens de 500 meter van vrijdag opende de schaatser van profploeg Plantina met 9.55 nog als snelste van het hele internationale deelnemersveld. Ook zijn eerste buitenbocht was prima, maar in de laatste binnenbocht reed hij enigszins ingehouden. Zijn eindtijd van 34.92 was goed voor de vijfde plaats. Op zich prima, maar Dai Dai was zelf niet tevreden.
Op zaterdag 11 november stond de tweede rit over 500 meter op het programma. Deze keer moest Dai Dai het in zijn rit opnemen tegen Pavel Kuliznikov, de Rus die al zestien keer een wedstrijd over 500 meter om de World Cup had gewonnen. De twee topsprinters waren echter meer met elkaar bezig dan met het rijden van een snelle tijd. Na een tegenvallende opening van 9.74 reed Dai Dai met 35.43 naar de negentiende tijd.
De resultaten tijdens het eerste World Cup weekend waren misschien teleurstellend, maar zeker geen reden voor paniek. De volgende wedstrijd die dit seizoen echt heel belangrijk is, is namelijk de kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen op 27 december.