Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Eerste successen

Eerste successen

Eerste successen voor schaatsers De Vennen

Op zaterdag 14 oktober opende de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg de deuren weer voor het nieuwe schaatsseizoen. Omdat er in het eerste weekend nog geen schaatswedstrijden werden gehouden, namen sommige leden van Schaatslcub De Vennen deel aan wedstrijden op andere ijsbanen. Dai Dai Ntab behaalde tijdens de wedstrijden om de IJsselcup in Deventer de tweede plaats op de 500 meter en Martijn Weber verbeterde in Breda het eerste persoonlijke record (PR) van het nieuwe seizoen.

Dai Dai Ntab (links) met zijn grootste fan en voormalig trainer Jan op ‘t Hoog

Op IJsbaan de Scheg in Deventer kwamen vele nationale schaatstoppers aan de start van de wedstrijden om de IJsselcup. Dai Dai Ntab, schaatsend voor profploeg Plantina maar ook nog steeds lid van De Vennen, reed een tijd van 35.39 op de 500 meter. Met deze tijd werd hij tweede, slechts 0.06 seconde achter de winnaar Kai Verbij maar voor de gebroeders Michel en Roland Mulder. Ook na de 1000 meter stond Dai Dai op het podium. Deze keer was zijn tijd van 1:11.21 goed voor de derde plaats achter Kai Verbij en Michel Mulder. Zoals bij veel andere wedstrijden werd Dai Dai aangemoedigd door Jan op ’t Hoog, zijn voormalige trainer en schaatsenslijper bij De Vennen.

Martijn Weber, Sanne van Duijnhoven en Merel Bertens reden hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Breda. Nadat hij met 53.54 vlak boven zijn PR op de 500 meter was gebleven, verbeterde Martijn met 2:20.61 wel zijn PR op de 1500 meter. Opvallend was daarbij dat zijn laatste ronde sneller was dan de voorlaatste. Ook Sanne en Merel reden keurige tijden voor de eerste wedstrijd van het seizoen: Sanne 44.34 op de 500 meter en 2:21.92 op de 1500 meter; Merel 45.50 op de 500 meter en 1:32.38 op de 1000 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: