Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Karlijn en Thomas op NK

Karlijn en Thomas op NK

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel op Nationaal Pupillen Toernooi

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel van Schaatsclub “De Vennen” hebben op zaterdag 28 januari in Groningen deelgenomen aan het Nationaal Pupillen Toernooi. Tijdens dit toernooi, dat ook wel het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen wordt genoemd, behaalde Karlijn de eenentwintigste plaats bij de meisjes-C en Thomas werd tweeëntwintigste bij de jongens-B.

Thomas van Berkel (links) en Karlijn Schellekens

Thomas van Berkel (links) en Karlijn Schellekens

Als snelsten in hun categorie van de ijsbaan in Tilburg werden Karlijn en Thomas uitgenodigd om het KNSB-Gewest Zuid te vertegenwoordigen tijdens het Nationaal Pupillen Toernooi in Groningen. Deze wedstrijd wordt ook wel het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen genoemd omdat het de enige wedstrijd is waar de beste pupillen van Nederland tegen elkaar strijden. Grote kampioenen als Sven Kramer en Ireen Wüst namen aan het begin van hun carrière deel aan het Nationaal Pupillen Toernooi. Na Rens van de Ven (2005 en 2006), Meeke Rijnen (ook 2005 en 2006), Seba Ntab (2010) en Teun van der Linden (2016) zijn Karlijn en Thomas het vijfde en zesde lid van Schaatsclub “De Vennen” dat mag deelnemen aan dit belangrijke toernooi voor jonge talenten.
Ook dit jaar werd er weer bijzonder hard gereden door de jonge schaatsertjes. Niklas Reinders van IJsvereniging Groningen werd de winnaar bij de jongens Pupillen-B (11 en 12 jaar) met tijden van 44.31 op de 500 meter en 1:03.06 op de 700 meter. Deze tijden zijn voor Karlijn en Thomas nog wat te hoog gegrepen, maar zij lieten zich wel van hun beste kant zien door in alle ritten hun persoonlijke record (PR) ruimschoots te verbeteren. Karlijn reed 35.06 op de 300 meter en 55.42 op de 500 meter en Thomas kwam tot de tijden 51.65 op de 500 meter en 1:13.58 op de 700 meter. Voor Karlijn en Thomas was deelname aan het Nationaal Pupillen Toernooi een leuke en leerzame ervaring.

Een week eerder hadden Karlijn en Thomas samen met Teun van der Linden in Breda deelgenomen aan de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor Pupillen. In de gecombineerde categorie van meisjes Pupillen-B en C werd Karlijn hier met 37.72 op de 300 meter en 58.35 op de 500 meter (toen nog een PR) knap zesde. Karlijn was daarbij veruit de snelste van de meisjes Pupillen-C. Bij de jongens Pupillen-B leek Thomas na 33.92 op de 300 meter op weg naar een hoge klassering, maar door een val vlak voor de finish van de 500 meter (tijd 1:0017) moest hij genoegen nemen met de elfde plaats. Teun werd met 35.00 op de 300 meter en 55.10 op de 500 meter tiende in het eindklassement.

Ook Merel Bertens ging op zaterdag 21 januari van start in een schaatswedstrijd. In Groningen nam zij deel aan de vijfde wedstrijd van de landelijke competitie voor Beloften dames. In de wedstrijd over vijftig ronden slaagden Arianne Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht en Sterre Jonkers uit Heerenveen erin om een ronde voorsprong op het peloton te nemen. Toen zij vier ronden voor het einde aansloten bij de staart van het peloton ontstond er verwarring over de afsprintprocedure. Bij een voorsprong van één ronde ten opzichte van het peloton, sprint het peloton normaliter namelijk vijf ronden eerder af dan de kopgroep. Aangezien er nog maar vier ronden te rijden waren, kon dit echter niet meer. Doordat de speaker op het ijs slecht te verstaan was, kwamen de rijdsters er in het peloton pas laat achter dat zij aan hun laatste ronde bezig waren. In de chaotische sprint kwam Merel als twaalfde over de finish, zodat zij veertiende in de wedstrijd werd. Dankzij de punten die zij hiermee verdiende steeg Merel naar de twaalfde plaats in het tussenklassement van de competitie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: