Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Merel Bertens

Merel Bertens

Update Marathons Merel Bertens

Merel Bertens

Merel Bertens is dit jaar als reserverijdster toegevoegd aan het marathon team van ACE. Deze ploeg neemt deel aan de marathons op het hoogste niveau in de Dames Top divisie A.

Merel mocht op 21 oktober al meteen starten in de eerste marathon van Amsterdam. Gespannen en toch wel onder de indruk van alle toppers ( Carien Kleubeuker Irene Schouten ) ging Merel heel voortvarend van start en zat vanaf het begin vooraan in het peloton. Het tempo was enorm hoog en de vele demarrages van deze toppers werden Merel in de 20ste ronde teveel en kwam op achterstand waardoor zij de wedstrijd moest verlaten.

In de week daarop raakte Merel geblesseerd aan haar rug. Intensieve fysio zorgde ervoor dat zij 3 weken later op 18 november weer aan de start kon verschijnen van de marathon van Haarlem. In de 25ste ronde tikte iemand uit het peloton een pylon weg. Door de drukte zag Merel dit niet gebeuren en stapte met haar linkerschaats op de pylon en ging hard onderuit. Het tempo in de Top divisie A ligt zo hoog dat bij een valpartij of achterblijven het niet meer mogelijk is om terug te keren. Het niveauverschil met de Landelijke Regio Top is erg groot.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag 25 november in Hoorn was vol verwachting. In de 6de ronde werd Merel betrokken bij een zware valpartij. Voor en langs haar gingen dames onderuit en Merel werd meegesleurd in de valpartij. De snelheid lag net na de bocht op zo’n 45 km per uur.
Merel viel heel hard en kwam zelfs onder de boarding terecht. Een dame moest met een hoofdwond worden afgevoerd. Met een pijnlijke arm, schouder en pols ging Merel naar de herstart. Na 11 ronden moest zij toch uitstappen. Teleurgesteld uiteraard.

Merel is heel blij dat zij mag starten in deze competitie en hoopt uiteraard nu in het vervolg zonder pech op meer succes.