Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » NK Marathon

NK Marathon

Merel Bertens zesde bij het NK Marathon

Op zaterdag 11 februari werden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen Marathon voor Junioren en Pupillen gehouden. Schaatsclub “De Vennen” was hier met Merel Bertens, Thomas van Berkel en Teun van der Linden bijzonder goed vertegenwoordigd. Merel slaagde er zelfs in om naar de zesde plaats bij de meisjes Junioren-A te sprinten.

Merel Bertens, zesde bij het NK Marathon en Clubrecord 1000 meter

Merel Bertens, zesde bij het NK Marathon en Clubrecord 1000 meter

In het verleden was het Nederlands Kampioenschap voor Junioren vaak te kort voor Merel Bertens. Dit jaar moesten de meisjes Junioren-A voor het eerst vijfendertig in plaats van twintig ronden rijden. Aangezien Merel in de landelijke competitie gewend is om wedstrijden over vijftig ronden te rijden, zou dat in haar voordeel moeten zijn. De droom leek echter snel in duigen te vallen toen zij al in de eerste loze opwarmronde ten val kwam. Omdat dit nog voor de officiële start van de wedstrijd was, mocht zij gelukkig gewoon in het peloton aansluiten. De pijn aan haar heup en arm verbijtend reed zij keurig mee met het peloton dat als gevolg van een erg hoog tempo snel werd uitgedund. Uiteindelijk kwamen slechts negentien van de drieëndertig gestarte rijdsters over de finish. Na verschillende mislukte uitlooppogingen, lukte het een groepje van vier rijdsters om halverwege de wedstrijd aan de greep van het peloton te ontsnappen. Deze vier rijdsters werkten zo goed samen dat het niemand meer lukte om de sprong naar de kopgroep te maken. Merel kwam nog wel een paar keer op kop van het peloton, maar slaagde er als gevolg van de valpartij ook niet in om het gat met de kopgroep kleiner te maken. Achter de kopgroep, waarvan Marijke Groenewoud uit het Friese Hallum oppermachtig Nederlands Kampioene werd, ging Merel in de sprint van het uitgedunde peloton wel als tweede over de finish. Dit betekende dus een keurige zesde plaats in de eindrangschikking.

Bij de jongens Pupillen-B bestond het kampioenschap uit twee series en een finale. Teun van der Linden plaatste zich met een mooie vijfde plaats in de eerste serie overtuigend voor de finale. Thomas van Berkel slaagde hier met een dertiende plaats in de tweede serie helaas net niet in. In de finalerace over zes ronden reed Teun goed mee in het peloton. Na drie ronden probeerde hij buitenom naar de kop te rijden, maar kon in de bocht een val van twee andere jongens niet ontwijken. Na zijn val reed Teun de wedstrijd nog wel uit en eindigde hij als drieëntwintigste. Wellicht krijgen Teun en Thomas volgend jaar bij de Pupillen-A opnieuw een kans om aan het Nederlands Kampioenschap deel te nemen.

Clubrecords

In het verslag van vorige week over de langebaanwedstrijd van 4 februari in Heerenveen, werd al vermeld dat er supertijden waren gereden door de schaatsers van “De Vennen”. Daarbij is echter over het hoofd gezien dat er door Sanne van Duijnhoven en Merel Bertens zelfs damesclubrecords waren verbeterd. Sanne verbeterde met haar tijd van 43.76 haar eigen Clubrecord op de 500 meter dat zij op 10 december 2016 in Breda (tijd 44.37) had veroverd en Merel reed het meer dan acht jaar oude Clubrecord op de 1000 meter uit de boeken. Met haar tijd van 1:27.91 was Merel bijna 2 seconden sneller dan de 1:29.90 die Meeke Rijnen op 25 januari 2009 in Breda had gereden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: