Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Opnieuw prijzen

Opnieuw prijzen

Jeugdschaatsers De Vennen opnieuw in de prijzen

Een week na de succesvolle Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon stonden Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens opnieuw op het podium. Deze keer tijdens de prijsuitreiking van het eindklassement van de Zuid-Nederlandse Jeugdmarathoncompetitie. Door hun prestaties zijn Teun, Thomas en Karlijn bijna zeker van een uitnodiging voor het Nederlands Marathonkampioenschap dat op 17 februari 2018 in Tilburg zal worden gehouden.

V.l.n.r. Thomas van Berkel, Teun van der Linden en Karlijn Schellekens met hun gewonnen bloemen en medailles

De Zuid-Nederlandse Jeugdmarathoncompetitie bestond uit een wedstrijd in Eindhoven (11 november), twee wedstrijden in Breda (25 november en 2 december) en de finale op zaterdag 9 december in Tilburg. Evenals in de vorige wedstrijden waren Teun van der Linden en Thomas van Berkel ook in de finalewedstrijd veruit de sterksten bij de jongens Pupillen-A. Al vroeg in de wedstrijd over negen ronden namen zij samen een voorsprong op de overige rijders. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Thomas een verrassingsdemarrage, maar Teun slaagde erin om het gat te dichten en vervolgens de eindsprint te winnen. In het eindklassement van de competitie stonden Teun en Thomas ook respectievelijk als eerste en tweede op het podium. Bij de meisjes Pupillen-B werd de finalewedstrijd na vijf ronden beslist met een eindsprint tussen de vier sterkste rijdsters. Karlijn Schellekens werd daarbij knap tweede en veroverde daarmee voldoende punten om ook als tweede in het klassement te eindigen. Gijs van der Linden nam als D-Pupil deel in de categorie jongens Pupillen-B. In de wedstrijd over zes ronden behaalde hij de tiende plaats en in het klassement eindigde hij als negende.
Op vrijdagavond 8 december hadden Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden in Breda al deelgenomen aan een wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2. In de wedstrijd over vijftig ronden ging Jan als negende over de finish en werd Henrie dertiende.

De leden van De Vennen waren op zondagavond 10 december ook actief tijdens een langebaanwedstrijd in Tilburg. Hier werden persoonlijke records (PR’s) verbeterd door Thom Botermans, Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Marco van Duijnhoven. Vooral het PR van Marco van Duijnhoven verdient een eervolle vermelding. Ondanks de zware omstandigheden verbeterde hij zijn tijd op de 3000 meter namelijk met ruim twintig seconden. Hieronder alle tijden:

7 leden stonden aan de start van een rit over 500 (1e tijd) en 700 meter (2e tijd):
Thom Botermans 48.82 en 1:09.77 (PR); Henrie van der Linden 51.21 en 1:13.39; Teun van der Linden 53.21 en 1:13.40 (PR); Hilde van Hulten 53.98 en 1:14.04; Karlijn Schellekens 54.92 en 1:17.50; Thomas van Berkel diskwalificatie (valse start) en 1:12.20 (PR); Gijs van der Linden diskwalificatie (foute wissel) en 1:48.06.
Marco en Sanne van Duijnhoven reden een rit over 3000 meter: Marco 5:06.49 (PR); Sanne 5:22.63.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: