Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Promotie en prijzen

Promotie en prijzen

Promotie en prijzen voor schaatsers “De Vennen”

Jochem van Hulten, promotie naar de hoogste klasse

In het voorlaatste weekend van het wedstrijdseizoen 2016/2017 hebben de schaatsers van “De Vennen” weer mooie successen behaald. Jochem van Hulten promoveerde naar de hoogste klasse en werd derde in het eindklassement van de drie banen competitie. Andere leden behaalden goede klasseringen in de eindklassementen van verschillende marathoncompetities.

Op zondagavond 5 maart werd in Breda de afsluitende wedstrijd gereden van een competitie op de banen van Tilburg, Eindhoven en Breda. Jochem van Hulten behaalde hier de derde plaats in het eindklassement. In Breda verbeterde hij met 42.05 zijn persoonlijk record op de 500 meter en reed met 2:07.83 zijn snelste 1500 meter ooit op een baan in Zuid-Nederland. Dankzij deze tijd promoveerde hij naar de eerste klasse van de jongens Junioren-B.
Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens namen eveneens in Breda deel aan wedstrijden over 100 en 500 meter voor Pupillen. Met 13.69 en 52.55 voor Thomas en 14.09 en 56.59 voor Karlijn, zaten er voor hen deze keer helaas geen persoonlijke records in.

Merel Bertens nam op zaterdag 4 maart in Amsterdam deel aan de finale van de landelijke marathoncompetitie voor Beloften dames. Door de temperatuur van 15 graden was er sprake van dooiplekken op het ijs van de onoverdekte Jaap Eden IJsbaan, maar de ambiance was desondanks uitstekend. Merel reed haar beste wedstrijd van het seizoen. Na tien ronden plaatste zij een demarrage en liep snel uit. Zij kreeg echter niemand mee en omdat het onder de zware omstandigheden onmogelijk was om de resterende veertig ronden lang uit de greep van het peloton te blijven, liet zij zich terugzakken. Door het hoge tempo en vele uitlooppogingen moesten veel rijdsters vroegtijdig afhaken. Vier ronden voor het einde van de wedstrijd was een uitlooppoging van Sterre Jonkers uit Heerenveen en May de Jong uit Haulerwijk wel succesvol, zodat in de eindsprint de derde plaats voor het peloton het hoogst haalbare was. Merel kwam daarbij als vijfde van het peloton, en dus als zevende in de wedstrijd, over de finish. Door de hiermee verdiende punten steeg zij naar de elfde plaats in het eindklassement.

Ook in Tilburg werden op zaterdag 4 maart finales van verschillende marathoncompetities gereden. Bij de jongens Pupillen-B ging Teun van der Linden weer als winnaar over de finish en Thomas van Berkel behaalde deze keer de derde plaats. Gijs van der Linden deed ondanks zijn nog zeer jonge leeftijd ook erg goed mee en eindigde als zesde. Bij de huldiging van het eindklassement van de competitie over de drie in Tilburg gehouden jeugdmarathons stonden Teun en Thomas als respectievelijk eerste en tweede op het podium. Gijs eindigde als zevende. Ook voor Karlijn Schellekens was er een eerste prijs in het eindklassement. Zij stelde deze overwinning veilig door als tweede te eindigen in de finalewedstrijd voor meisjes Pupillen-B.
Ook Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden namen in Tilburg deel aan de slotmarathon van het seizoen. Bij de Masters-2 behaalden Jan en Henrie respectievelijk de achtste en twaalfde plaats. In het eindklassement van de Zuid-Nederlandse competitie over twaalf wedstrijden in Tilburg, Eindhoven, Geleen en Breda werd Jan keurig zesde en vond Henrie zijn naam terug op de tweeëntwintigste plaats. In het klassement van de zeven in Tilburg, Eindhoven en Geleen gehouden wedstrijden werden zij zelfs respectievelijk vierde en veertiende.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: