Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Sanne tweede

Sanne tweede

Sanne van Duijnhoven tweede bij Zuid-Nederlands Kampioenschap Sprint

Sanne van Duijnhoven van Schaatsclub De Vennen heeft, twee weken na haar bronzen medaille van het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint, opnieuw een prijs gewonnen. In het weekend van 18 en 19 november werd zij in de categorie meisjes Junioren-B tweede tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Sprint. Tijdens een wedstrijd in Heerenveen op woensdag 22 november verbeterde Sanne bovendien haar eigen damesclubrecord op de 500 meter.

Sanne van Duijnhoven, tweede en clubrecord (foto Jeroen Happel)

Het Zuid-Nederlands Kampioenschap Sprint betrof een tweedaags toernooi, waarbij iedere dag een rit over 500 en 1000 meter werd gereden. Op zaterdag waren de wedstrijden in Eindhoven en de beslissende ritten waren op zondagavond in Breda. Bij de meisjes Junioren-B was het kampioenschap allerminst spannend. In alle vier gereden ritten was de volgorde van de snelste drie deelneemsters namelijk hetzelfde. Ju-Lin de Visser van Schaatsvereniging Ballangrud uit Breda was vier keer de snelste voor Sanne van Duijnhoven van Schaatsclub De Vennen respectievelijk Femke Thiessen van de Vughtse IJsclub. Het was dan ook geen verrassing dat deze drie meisjes bij de prijsuitreiking ook in deze volgorde op het podium stonden. Sanne reed met 44.88, 1:28.96, 44.03 en 1:30.02 uitstekende tijden.
Bij de jongens Junioren-B moest er bij het opmaken van het eindklassement wel druk worden gerekend. Leonard van Maaren van De IJsvrienden uit Wijk en Aalburg was hier de winnaar en namens De Vennen behaalde Martijn Weber met de tijden 44.57, 1:28.91, 43.75  en 1:30.92 de negende plaats. De 1:28.91 was zelfs een verbetering van zijn persoonlijk record op de 1000 meter.

Op woensdag 22 november mocht Sanne deelnemen aan een wedstrijd op het snelle ijs van schaatstempel Thialf in Heerenveen. Met haar tijd van 43.72 op de 500 meter was zij 0.04 seconde sneller dan het damesclubrecord dat zij op 4 februari van dit jaar had gereden. Op de 1500 meter reed Sanne met 2:17.59 haar beste tijd van het seizoen.

Karlijn Schellekens verbeterde op 18 november tijdens een wedstrijd in Breda twee persoonlijke records. Met 33.40 op de 300 meter en 53.97 op de 500 meter was zij sneller dan haar oude records die zij een week eerder in Tilburg had gereden.

Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden kwamen ook aan de start van een wedstrijd in Breda. Op vrijdagavond 17 november namen zij er deel aan een marathon die meetelt voor de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2. In de wedstrijd over vijftig ronden werd Jan elfde en kwam Henrie als veertiende over de finish.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: