Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Terugblik

Terugblik

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub “De Vennen”

Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub “De Vennen” weer worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2016/2017.

Door de, inclusief Thomas van Dijk (Regionaal Talenten Centrum van de KNSB) en Dai Dai Ntab (commercieel team Plantina), twintig leden tellende ploeg werd maar liefst 208 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook tien Clubrecords: Dai Dai Ntab op de 300, 500 en 1000 meter (2 keer), Thomas van Dijk op de 700 meter, Sanne van Duijnhoven op de 500 (2 keer) en 700 meter en Merel Bertens op de 700 en 1000 meter. Vooral de 34.52 die Dai Dai op de 500 meter op de laaglandbaan in Astana reed spreekt hierbij tot de verbeelding en de 51.47 van Thomas van Dijk op de 700 meter was zelfs de snelste wereldtijd van het seizoen. Tien leden promoveerden naar een hogere klasse, waarbij Thomas van Berkel, Sanne van Duijnhoven, Karlijn Schellekens en Martijn Weber zelfs twee klassen hoger eindigden dan waar zij het seizoen begonnen.

De schaatsploeg van “De Vennen” in het seizoen 2016/2017

Merel Bertens eindigde als elfde in de landelijk marathoncompetitie voor Beloften dames. Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden eindigden bij de Masters-2 respectievelijk als zesde en tweeëntwintigste in het eindklassement van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie die op de ijsbanen van Tilburg, Breda, Geleen en Eindhoven werd gehouden. In het eindklassement van de regionale jeugdmarathoncompetitie werden Teun van der Linden en Thomas van Berkel respectievelijk eerste en tweede bij de jongens Pupillen-B en ook bij de huldiging van de marathoncompetitie in Tilburg stonden zij in dezelfde volgorde op de hoogste twee treden van het podium. Karlijn Schellekens won bij de meisjes Pupillen-B het eindklassement van de in Tilburg gehouden marathons. Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon voor Senioren won Merel Bertens de zilveren medaille en Teun van der Linden werd bij de jongens Pupillen-B eveneens tweede.

Ook tijdens Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan waren leden van “De Vennen” succesvol. Thomas van Dijk werd Zuid-Nederlands Afstandskampioen op zowel de 500 als 1000 meter. Sanne van Duijnhoven werd bij de meisjes Junioren-B Zuid-Nederlands Kampioen Allround, derde bij het Sprintkampioenschap en tweede bij het Afstandskampioenschap 1500 meter. Bij dit laatste kampioenschap werd Jochem van Hulten derde bij de jongens Junioren-B. Jochem won bovendien de derde prijs in het eindklassement van de 3 Banen Competitie voor Junioren-B.

Dai Dai Ntab, Thomas van Dijk, Merel Bertens, Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Dai Dai werd Nederlands Kampioen op de 500 meter, Kortebaan en Pure Sprint. Op het Afstandskampioenschap 1000 meter werd hij tiende en in het eindklassement van het NK Sprint stond hij met zijn vierde plaats net niet op het podium. Thomas van Dijk had zich ook gekwalificeerd voor het NK Pure Sprint en eindigde hier op de negende plaats. Merel Bertens, Teun van der Linden en Thomas van Berkel hadden zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Marathon. Merel werd zesde bij de meisjes Junioren-A en Teun moest bij de jongens Pupillen-B als gevolg van een val in de finale genoegen nemen met de drieëntwintigste plaats. Thomas slaagde er helaas net niet in om zich te plaatsen voor de finale. Bij het officieus NK voor Pupillen behaalde Karlijn Schellekens de eenentwintigste plaats bij de meisjes-C en werd Thomas van Berkel tweeëntwintigste bij de jongens-B.

Dankzij Dai Dai Ntab werd de naam van Schaatsclub “De Vennen” ook genoemd tijdens wedstrijden van de wereldtop. Dai Dai won namelijk drie wedstrijden (in Astana en twee keer in Stavanger) over 500 meter om de World Cup en nam bovendien de eerste prijs van het eindklassement van deze afstand mee naar huis. Tijdens het Wereldkampioenschap Afstanden in het Zuid-Koreaanse Gangneung kwam Dai Dai helaas ten val.

Na een korte rustperiode zullen de schaatsers tijdens het voorjaar en de zomer gaan hardlopen, fietsen en skeeleren zodat zij in oktober weer goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zullen staan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: