Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Teun en Thomas 1 + 2

Teun en Thomas 1 + 2

Teun en Thomas oppermachtig bij jeugdmarathon

Thomas van Berkel (links) en Teun van der Linden (midden) op het podium van de Regiocompetitie (foto Jeroen Happel)

Thomas van Berkel (links) en Teun van der Linden (midden) op het podium van de Regiocompetitie (foto Jeroen Happel)

Tijdens de op zaterdag 14 januari in Tilburg gehouden jeugdmarathon zijn Teun van der Linden en Thomas van Berkel van Schaatsclub “De Vennen” eerste en tweede bij de jongens Pupillen-B geworden. Bij de huldiging van het eindklassement van de Regiocompetitie mochten zij in dezelfde volgorde ook de twee hoogste treden van het erepodium beklimmen. Hoewel de officiële uitnodigingen nog niet zijn ontvangen, is het bijna zeker dat Teun en Thomas op grond van deze prestaties mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon dat op 11 februari in Den Haag zal worden gehouden.

Halverwege de wedstrijd over zes ronden demarreerde Teun uit het peloton en was Thomas de enige die in staat was om deze aanval te beantwoorden. Teun reed echter zo hard dat Thomas er net niet in slaagde om de aansluiting te maken. Gezien de voorsprong die Teun had was twee ronden voor het einde al duidelijk dat hij de winnaar zou worden. Thomas moest echter nog flink doorrijden om uit de greep van de achtervolgende groep te blijven. Op karakter lukte het hem om de tweede plaats vast te houden. Na afloop van de wedstrijd in Tilburg kregen Teun en Thomas respectievelijk de gouden en zilveren medaille tijdens de prijsuitreiking van de Regiocompetitie die bestond uit twee wedstrijden in Breda, een wedstrijd in Eindhoven en de finale in Tilburg.
Ook Karlijn Schellekens nam deel aan de jeugdmarathon in Tilburg. Als C-Pupil werd zij tussen de oudere meisjes Pupillen-B keurig vijfde in de wedstrijd over vijf ronden. Omdat Karlijn alleen aan de wedstrijd in Tilburg had deelgenomen, kwam zij niet voor in het eindklassement van de Regiocompetitie.

In het weekend van 7 en 8 januari waren schaatsers van “De Vennen” actief tijdens langebaanwedstrijden.
Sanne van Duijnhoven mocht op zaterdag in Hoorn deelnemen aan een landelijke selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor Junioren-B. Ondanks haar keurige tijden, 45.52 op de 500 meter en 5:06.25 op de 3000 meter, wist Sanne zich helaas niet voor dit kampioenschap te plaatsen.
Op zondagavond kwamen drie leden aan de start van een wedstrijd in Breda. Met zijn tijden 10.15 op de 100 meter en 23.73 op de 300 meter verbeterde Thomas van Dijk twee persoonlijke records (PR’s). Nadat hij 54.22 op de 500 meter had gereden, verbeterde Thomas van Berkel met 1:46.96 zijn PR op de 1000 meter. Teun van der Linden reed 14.23 op de 100 meter, 34.92 op de 300 meter en 54.30 op de 500 meter.

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens werden afgelopen week bovendien verrast met een uitnodiging voor het officieus Nederlands Kampioenschap Langebaan voor Pupillen dat op 28 januari in Groningen zal worden gehouden. Deze uitnodigingen danken zij aan het feit dat zij in hun categorie op de 500 meter de snelste schaatsers van de ijsbaan in Tilburg zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: