Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Thomas vervolg

Thomas vervolg

Thomas van Berkel toch naar NK

Op zaterdag 23 december kwamen schaatsers van De Vennen aan de start van wedstrijden op ijsbanen in het gehele land. Voor Thomas van Berkel was de reis naar Groningen bijzonder succesvol. Naast twee mooi persoonlijke records voldeed hij hier namelijk alsnog aan de kwalificatie-eis voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor Pupillen.

Thomas van Berkel

Een week eerder was Thomas nog erg teleurgesteld omdat het hem net niet was gelukt om de 500 meter binnen de 50 seconden te rijden. Aangezien deze limiettijd voor 8 januari 2018 moet zijn gereden en er tot dat moment in Tilburg geen ritten over 500 meter meer op het programma staan, dreigde Thomas deelname aan het NK te missen. Op zaterdag 23 december kreeg hij echter een onverwachte nieuwe kans. Daarvoor moest hij wel helemaal naar Groningen reizen. Met zijn tijd van 49.45 reed hij hier een nieuw persoonlijk record en voldeed hij ruimschoots aan de limiet. Vervolgens verbeterde hij met 1:40.44 ook zijn persoonlijk record op de 1000 meter met ruim twee seconden.
Ook Sanne van Duijnhoven maakte een verre reis voor een schaatswedstrijd. In Enschede reed zij 44.52 op de 500 meter en na een goed opgebouwde rit over 3000 meter liet zij de klok stilstaan op een tijd van 5:07.13.
Karlijn Schellekens bleef wat dichter bij huis. Tijdens een pupillenwedstrijd in Eindhoven reed zij 54.25 op de 500 meter en 1:15.98 op de 700 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: