Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Wedstrijden 12 feb

Wedstrijden 12 feb

Prijzen en promotie voor schaatsers “De Vennen”

Op zondag 11 februari verbeterden de wedstrijdschaatsers van “De Vennen” geen persoonlijke records (PR’s), maar er konden wel weer successen worden genoteerd. Sanne van Duijnhoven en Jochem van Hulten vielen in Eindhoven in de prijzen bij de Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 1500 meter en Karlijn Schellekens promoveerde in Breda naar de vijfde klasse. Thomas van Dijk mocht in Tilburg deelnemen aan een landelijke wedstrijd om de Holland Cup.

Sanne van Duijnhoven, tweede plaats bij Kampioenschap 1500 meter (foto Jeroen Happel)

Sanne van Duijnhoven, tweede plaats bij Kampioenschap 1500 meter (foto Jeroen Happel)

Tijdens de Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 1500 meter in Eindhoven werd Sanne van Duijnhoven met haar tijd 2:20.24 tweede bij de dames Junioren-B. Dit was zelfs de derde tijd van alle deelnemende dames, hetgeen betekende dat Sanne sneller was dan de meeste oudere Junioren-A, Senioren en Masters. De tijd 2.11.63 van Jochem van Hulten was goed voor de derde plaats bij de heren Junioren-B en de negende plaats in het totaalklassement van alle deelnemende heren. Jan op ’t Hoog werd met 2:41.03 zevende bij de heren Masters en tweeëntwintigste in het totaalklassement van de heren.

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens hadden deze avond ingeschreven voor een wedstrijd in Breda. Thomas reed 53.71 op de 500 meter en bleef met 1:46.26 slechts 0.01 seconde boven zijn PR op de 1000 meter. Karlijn kwam met 55.56 op de 500 meter in de buurt van het PR dat zij in Groningen had gereden en reed de eerste rit over 1000 meter van haar prille schaatscarrière in 1:53.80. Deze tijd op de 1000 meter was gelijk goed voor promotie naar de vijfde klasse.

Thomas van Dijk was geselecteerd om in Tilburg deel te nemen aan de landelijke wedstrijd om de Holland Cup. Tussen nationale toppers als Hein Otterspeer, Pim Schipper, Thomas Krol en anderen weerde hij zich kranig met 37.70 op de 500 meter en 1:16.14 op de 1000 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: