Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » ZNK Marathon

ZNK Marathon

Schaatsers De Vennen op podium bij Zuid-Nederlands Kampioenschap Marathon

Zes leden van Schaatsclub De Vennen namen op zaterdag 2 december in Breda deel aan de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon. Zij keerden huiswaarts met een zilveren en drie bronzen medailles.

Teun van der Linden (links) en Thomas van Berkel (rechts) op het podium van het Zuid-Nederlands Kampioenschap (foto Jeroen Happel)

De marathonkampioenschappen begonnen met de jeugdcategorieën. Na eerdere successen bij marathons in Tilburg, Breda en Eindhoven had De Vennen bij de jongens Pupillen-A met Teun van der Linden en Thomas van Berkel twee belangrijke kandidaten voor de overwinning. In een spannende wedstrijd over negen ronden ging Bryant Boogert uit Hoogblokland echter met de titel aan de haal. Teun werd keurig tweede en Thomas eindigde door een ultieme krachtsinspanning als derde in de eindsprint. Ook bij de meisjes Pupillen-B moest na vijf ronden om de prijzen worden gesprint. Karlijn Schellekens veroverde hier de derde plaats. Bij jongens Pupillen-C werd Gijs van der Linden knap vijfde in de wedstrijd over vijf ronden.
Ondanks een blessure ging Merel Bertens toch van start tijdens het marathonkampioenschap voor dames. Merel kon niet voorkomen dat de ploeggenoten Lieke Splinter uit Babyloniënbroek en Stephanie Herpers uit Sleeuwijk aan het peloton ontsnapten en zodoende de hoogste twee plaatsen op het erepodium veroverden. Door de sprint van het peloton te winnen, verzekerde Merel zich van de derde plaats.
Tot slot van de avond kwam Henrie van der Linden in actie bij de heren Masters. Henrie rijdt normaal bij de Masters-2, maar moest het volgens traditie bij het kampioenschap over zestig ronden ook opnemen tegen rijders uit de categorie Masters-1. Evenals voorgaande jaren ging de titel naar de voormalige landelijke marathontopper Arnold Stam (vijfde in de Elfstedentocht van 1997). Henrie ging als zestiende over de finish.

Op zondagavond 3 december namen vier leden van De Vennen in Tilburg deel aan een langebaanwedstrijd. Karlijn Schellekens verbeterde hier voor de vierde keer dit seizoen haar persoonlijk record (PR) op de 500 meter en Fenne Loijens ging zelfs met twee verbeteringen naar huis. Hieronder alle tijden:

3 leden reden een rit over 300 (1e tijd) en 500 meter (2e tijd):
Thomas van Berkel 32.84 en 51.46; Karlijn Schellekens 33.98 en 53.91 (PR); Fenne Loijens 39.29 (PR) en 1:05.01 (PR).
Thom Botermans reed 48.85 op de 500 meter en 1:39.01 op de 1000 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: