Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Dai Dai 2e bij NK

Dai Dai 2e bij NK

Dai Dai Ntab tweede bij Nederlands Kampioenschap 500 meter

Dai Dai Ntab is weer helemaal terug aan de top van het Nederlandse schaatsen. Op vrijdag 28 december werd de schaatser van profploeg Reggeborgh, en nog steeds lid van Schaatsclub De Vennen, tweede op de 500 meter tijdens de Nederlandse Afstandskampioenschappen. Met deze tweede plaats verzekerde Dai Dai zich bovendien van deelname aan het Wereldkampioenschap Afstanden dat op 8 februari in het Zuid-Duitse Inzell zal worden gehouden.

Dai Dai slaagde er deze keer prima in om zijn zenuwen bij de start in bedwang te houden. Zelfs een valse start van zijn tegenstander Jan Smeekens, kon hem niet van de wijs brengen. Na een supersnelle opening van 9.58 seconden, reed Dai Dai een goede eerste buitenbocht en kon hij op de kruising jagen op zijn tegenstander. Door de hoge snelheid kon hij in de laatste binnenbocht niet voluit doorgaan, maar wist hij Jan Smeekens wel te passeren. Dai Dai kwam in een tijd van 34.72 over de finish. Ook Smeekens reed met 34.88 een uitstekende tijd. Omdat er eerder dit seizoen door Nederlanders nog maar drie keer onder de 35 seconden was gereden, zouden deze tijden best wel goed kunnen zijn voor de eerste en de tweede plaats. In de volgende rit slaagde Ronald Mulder er, in een rechtstreeks duel met zijn tweelingbroer Michel, echter in om met 34.60 de tijd van Dai Dai te verbeteren.
Naast de strijd om de nationale titel ging het bij het NK Afstanden ook om de slechts drie startplaatsen voor Nederlandse schaatsers op het WK Afstanden. Het was voor Dai Dai een hele opluchting dat hij zich, dankzij zijn tweede plaats, wist te kwalificeren voor dit belangrijkste toernooi van het seizoen.
Op zondag 30 december werd Dai Dai in een tijd van 1:09.80 keurig zesde op de 1000 meter.

Dai Dai Ntab (links) op het podium met Ronald Mulder en Jan Smeekens

De beelden van NOS Studio Sport kunnen worden bekeken onder ‘Multimedia‘.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: