Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Dai Dai 7e en 12e

Dai Dai 7e en 12e

Dai Dai Ntab weer in top tien tijdens World Cup

Dai Dai Ntab

Tijdens het tweede World Cup weekend van het schaatsseizoen is Dai Dai Ntab op de buitenbaan van Tomakomai in Japan vrijdag 23 november zevende en op zaterdag 24 november twaalfde op de 500 meter geworden. Waar het lid van Schaatsclub De Vennen tijdens eerdere wedstrijden dit seizoen steeds blokkeerde na een eerste valse start van hemzelf of zijn tegenstander, ging de start nu twee keer meteen goed.

Voor de schaatsers van de generatie van Dai Dai Ntab was het schaatsen van een topwedstrijd op een buitenbaan een bijzondere ervaring. De schaatser van de profploeg Reggeborgh gaf vooraf aan de voorkeur te geven aan het schaatsen in een verwarmde hal en geen nostalgische gevoelens te hebben bij het schaatsen in de open lucht. Toen hij in 2007 lid van De Vennen werd, was de ijsbaan in Eindhoven immers al overdekt.
Door het schaatsen in de buitenlucht waren de gereden tijden aanzienlijk minder snel dan we de laatste jaren gewend zijn. De tijden van 35.45 en 35.20 waarmee de Japanner Shinhama beide dagen de snelste was, waren meer dan een seconde boven het wereldrecord maar wel ruime verbeteringen van het baanrecord. Dai Dai eindigde op vrijdag met een tijd van 35.82 op een verdienstelijke zevende plaats in het bijzonder sterke deelnemersveld. De Olympisch Kampioen Lorentzen uit Noorwegen moest bijvoorbeeld genoegen nemen met de elfde plaats. Op zaterdag had Dai Dai de pech dat hij zijn rit alleen moest rijden, omdat zijn tegenstander de Rus Kulizhnikov op het laatste moment had afgezegd. Ondanks het gebrek aan een tegenstander, volbracht Dai Dai zijn 500 meter toch in een tijd van 35.93, hetgeen goed was voor de twaalfde plaats. Na het tweede World Cup weekend staat Dai Dai met een negende plaats keurig in de top tien van het tussenklassement.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: