Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Dai Dai kampioen

Dai Dai kampioen

Dai Dai Ntab Nederlands Kampioen Sprint

Dai Dai Ntab is in het weekend van 27 en 28 januari in Heerenveen verrassend Nederlands Kampioen Sprint geworden. De basis voor het kampioenschap werd door het lid van Schaatsclub De Vennen, rijdend voor profploeg Plantina, gelegd in de twee ritten over 500 meter. Door in de twee ritten over 1000 meter niet te veel te verliezen, stond hij na vier ritten op de hoogste plaats in het eindklassement.

Dai Dai Ntab, Nederlands Kampioen Sprint 2018

Dai Dai Ntab staat bekend als een ware specialist op de 500 meter. Door twee valse starts tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi op 27 december, schakelde hij zichzelf echter uit voor deelname aan de Olympische Spelen. Tijdens het NK Sprint bewees hij dat hij toch tot de wereldtop hoort. Op zaterdag reed hij met 34.87 de snelste tijd en op zondag was hij met 34.85 zelfs nog iets sneller, maar moest zijn ploeggenoot Michel Mulder voor laten gaan. Deze tijden zouden op 27 december voldoende zijn geweest voor een ticket naar de Olympische Spelen.
Tijdens het Nederlands Kampioenschap Sprint was de verwachting dat Dai Dai ondanks zijn snelle 500 meters de titel niet zou kunnen veroveren, omdat hij tijdens de 1000 meter te veel tijd zou verliezen op de specialisten Hein Otterspeer, Thomas Krol en Lucas van Alphen. Dit gebeurde echter niet. Met 1:09.72 op zaterdag en 1:09.67 op zondag behaalde Dai Dai twee keer de vierde plaats op de afstand die voor hem vaak een ronde te lang is. In het eindklassement bleef hij dankzij deze tijden zijn belagers net voor. Tijdens het volkslied stond Dai Dai op de hoogste trede van het erepodium voor Hein Otterspeer (tweede) en Thomas Krol (derde).

Kijk ook onder “Multimedia” voor de beelden van NOS Studio Sport.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: