Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Dai Dai Ntab 34.69

Dai Dai Ntab 34.69

Dai Dai Ntab vijfde tijdens World Cup Heerenveen

Tijdens het vierde World Cup weekend van het schaatsseizoen is Dai Dai Ntab in Heerenveen op zaterdag 15 december vijfde op de 500 meter geworden. Met zijn tijd van 34.69 was het lid van Schaatsclub De Vennen de snelste Nederlander van het seizoen.

Dai Dai Ntab was blij met zijn tijd van 34.69

De omstandigheden waren tijdens de World Cup in Heerenveen uitstekend. Op alle afstanden werden er snelle tijden gereden, waaronder verschillende baanrecords. Terwijl eerder dit seizoen op de 500 meter slechts sporadisch een tijd binnen de 35 seconden werd gereden, reden er op 15 december maar liefst zeventien deelnemers onder deze tijd. Als gevolg van zijn val een week eerder in Polen, moest Dai Dai Ntab al in de tweede rit starten. Na een bij hem passende opening in 9.60 en een prima ronde, zette de schaatser van profploeg Reggeborgh de tijd 34.69 op het scorebord. Het zag er lang naar uit dat hij met deze tijd een podiumplaats zou veroveren, maar in de laatste ritten slaagden de Rus Kulizhnikov (tijd 34.49) en de Japanners Hasegawa (34.52), Murakami (34.55) en Shinhama (34.64) er helaas nog in om zijn tijd te verbeteren. Ondanks het feit dat hij met zijn vijfde plaats niet in de prijzen viel, was Dai Dai toch tevreden. Voor het eerst dit seizoen had hij weer eens een bijna perfecte race gereden en met iets meer geluk moet het mogelijk zijn om een volgende keer wel op het podium te komen. Vooral het feit dat hij met zijn tijd de beste snelste Nederlander van het seizoen is, geeft hem vertrouwen voor het Nederlands Kampioenschap Afstanden op vrijdag 28 december.
Op zondag 16 december mocht Dai Dai de 1000 meter in de B-groep rijden. Met zijn tijd van 1:10.00 behaalde hij hier een verdienstelijke vijfde plaats.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: