Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Karlijn en Thomas in Groningen

Karlijn en Thomas in Groningen

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel op Nationaal Pupillen Toernooi

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel van Schaatsclub De Vennen hebben op zaterdag 27 januari in Groningen deelgenomen aan het Nationaal Pupillen Toernooi. Tijdens dit toernooi, dat ook wel het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen wordt genoemd, behaalde Karlijn de eenentwintigste plaats bij de meisjes-B en Thomas werd drieëntwintigste bij de jongens-A.

Thomas en Karlijn (tweede en vijfde van links) in Groningen, samen met de deelnemertjes van IJsclub Tilburg (foto Wouter Groenen)

Als snelsten in hun categorie van de ijsbaan in Tilburg werden Karlijn en Thomas, samen met vijf jeugdschaatsertjes van IJsclub Tilburg, uitgenodigd om het KNSB-Gewest Zuid te vertegenwoordigen tijdens het Nationaal Pupillen Toernooi in Groningen. Voor Karlijn en Thomas was het de tweede keer dat zij mochten deelnemen aan deze wedstrijd die ook wel het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen wordt genoemd omdat het de enige wedstrijd is waar de beste pupillen van Nederland tegen elkaar strijden. Grote kampioenen als Sven Kramer en Ireen Wüst namen aan het begin van hun carrière deel aan het Nationaal Pupillen Toernooi.
Ook dit jaar werd er weer bijzonder hard gereden door de jonge schaatsertjes. Ward Dielissen van de Sassenheimse IJsclub werd de winnaar bij de jongens Pupillen-A (12 en 13 jaar) met tijden van 43.25 op de 500 meter en 1:28.92 op de 1000 meter. Deze tijden zijn voor Karlijn en Thomas nog wat te hoog gegrepen, maar zij lieten zich wel van hun beste kant zien door in alle ritten hun persoonlijke records (PR) ruimschoots te verbeteren. Karlijn reed 50.82 op de 500 meter en 1:11.67 op de 700 meter en Thomas kwam tot de mooie tijden 47.98 op de 500 meter en 1:37.51 op de 1000 meter. Voor Karlijn en Thomas was deelname aan het Nationaal Pupillen Toernooi een leuke en leerzame ervaring.

Een dag na de reis naar Groningen nam Karlijn in Breda deel aan een wedstrijd over 100 en 500 meter. Op de 100 meter verbeterde zij met een tijd van 13.29 haar PR en de 500 meter volbracht zij in 52.14 seconden. Met deze tijden was Karlijn de beste van de avond in de categorie meisjes Pupillen-B. Dit leverde haar de tweede prijs op in een totaalklassement van de acht pupillenwedstrijden die dit seizoen in Breda werden gehouden.
Ook Martijn Weber kwam op zondagavond 28 januari in Breda aan de start. Hij reed 11.56, 43.21 en 27.29 op respectievelijk de 100, 500 en 300 meter. Aangezien hij met deze tijden maar net boven zijn PR’s bleef, bewees Martijn dat hij weer helemaal terug is na zijn langdurige blessure als gevolg van een verkeersongeval.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: