Home » Nieuws » Nieuws december ’18 » Karlijn Schellekens 2e

Karlijn Schellekens 2e

Tweede plaats voor schaatsster Karlijn Schellekens in Breda

Karlijn Schellekens van Schaatsclub De Vennen neemt dit seizoen in Breda deel aan een competitie voor Pupillen. Op zaterdag 15 december werd de vierde wedstrijd van deze competitie verreden. Dankzij een tweede plaats klom Karlijn op naar de vierde plaats in het tussenklassement.

Karlijn Schellekens (foto Wouter Groenen)

De competitie in Breda bestaat uit acht wedstrijdavonden waarbij telkens verschillende afstandscombinaties worden gereden. Helaas miste Karlijn Schellekens de eerste wedstrijd op 27 oktober, zodat zij met achterstand aan de tweede wedstrijd op 10 november begon. Dankzij tweede plaatsen in de wedstrijden van 10 november en 1 december maakte zij al een groot deel van deze achterstand goed. In de vierde wedstrijd op 15 december behaalde Karlijn met haar tijden van 31.33 op de 300 meter en 49.58 op de 500 meter wederom de tweede plaats in de daguitslag. In het tussenklassement staat zij nu vierde op slechts 2 punten achterstand van de nummer drie en vijf punten achter nummer twee. De eerste plaats in het eindklassement zal waarschijnlijk niet meer haalbaar zijn. De leidster van het klassement, Lianne van Gameren van de IJsvrienden uit Wijk en Aalburg, heeft namelijk alle wedstrijden tot nu toe gewonnen.
Thomas van Berkel nam in Breda deel aan een gewone wedstrijd. Na al zijn eerdere successen van dit seizoen vielen zijn tijden van 48.02 op de 500 meter en 2:30.83 op de 1500 meter een beetje tegen.

1 reactie

1. Jos schreef:

Helemaal Fantasties Carlin we volgen je vol spanning TOP!