Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Loek en Job op podium

Loek en Job op podium

Gebroeders van der Bruggen op het podium bij schaatsmarathon

Op zaterdag 8 december werd de derde en laatste wedstrijd van de Tilburgse Marathoncompetitie voor Pupillen en Junioren-C gereden. Alle deelnemers van de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen eindigden daarbij in de top drie van hun leeftijdscategorie. Thomas van Berkel en Teun van der Linden namen in Breda deel aan het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-C. Karlijn Schellekens en Sanne van Duijnhoven verbeterden records tijdens landelijke wedstrijden in respectievelijk Dronten en Groningen.

Job (links) en Loek van der Bruggen met hun gewonnen medailles

Zoals vorige week gemeld, doen de nieuwkomers in de wedstrijdploeg van De Vennen het uitstekend. Tijdens de jeugdmarathon in Tilburg behaalde Loek van der Bruggen voor de derde keer op rij de overwinning bij de jongens Pupillen-D, die een wedstrijd over zes ronden reden. Het was dus logisch dat Loek bij de prijsuitreiking van het eindklassement op de hoogste trede van het podium mocht klimmen. Zijn broer Job werd bij de jongens Pupillen-B derde in de slotwedstrijd over negen ronden, hetgeen samen met de resultaten van de vorige twee wedstrijden goed was voor de tweede plaats in het eindklassement. Ook bij de jongens Pupillen-A was de tweede plaats in het eindklassement voor een nieuwkomer in de wedstrijdploeg van De Vennen. Dankzij zijn tweede plaats in de slotwedstrijd over negen ronden, ging deze prijs naar Tom van Dijck. Fenne Loijens, die al een jaartje langer deelneemt aan schaatswedstrijden, werd bij de meisjes Pupillen-B ook tweede in zowel de slotwedstrijd over zeven ronden als het eindklassement. Teun van der Linden had in de eerste twee wedstrijden zoveel voorsprong opgebouwd dat hij zonder de slotwedstrijd te rijden al zeker was van de eindoverwinning bij de jongens Junioren-C. Teun koos er daarom voor om in Breda deel te nemen aan het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround. Bij afwezigheid van Teun ging Bram van Tulder na vijftien ronden overtuigend als winnaar over de finish. Hiermee werd Bram tweede in het eindklassement van de jongens Junioren-C. Ook Karlijn Schellekens won het eindklassement van de meisjes Pupillen-A zonder tijdens de slotwedstrijd in actie te komen.
Na afloop van de jeugdmarathons werd de zevende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2 gehouden. In de wedstrijd over vijftig ronden behaalde Jan op ’t Hoog de twaalfde plaats. Dankzij de hiermee behaalde punten staat Jan negende in het tussenklassement.

Gelijktijdig met de marathons in Tilburg werd in Breda door de Junioren-C gestreden om het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround. Schaatsclub De Vennen werd hier vertegenwoordigd door Thomas van Berkel en Teun van der Linden. Als eerstejaars Junioren-C konden zij nog niet echt meedoen in de strijd om de prijzen die werd beheerst door de tweedejaars Junioren-C. Thomas eindigde met 47.41 op de 500 meter en 2:26.08 op de 1500 meter als tiende in het eindklassement. Hij was hierbij op beide afstanden sneller dan Teun die 49.81 op de 500 meter en 2:32.48 meter reed en op de elfde plaats in de eindrangschikking terug was te vinden.

Karlijn Schellekens kon niet aan de marathon in Tilburg deelnemen omdat zij was uitgenodigd voor een landelijke wedstrijd voor Pupillen in Dronten. Nadat zij met 12.88 slechts 0.01 seconde boven haar persoonlijke record (PR) op de 100 meter was gebleven, was zij op de 300 en 500 meter met 30.58 respectievelijk 48.78 wel ruimschoots sneller dan haar PR.

Ook Sanne van Duijnhoven was uitgenodigd voor een landelijke wedstrijd. Op 8 en 9 december mocht zij in Groningen deelnemen aan de wedstrijden om de zilveren schaats. Hier verbeterde zij voor de vierde keer in vijf weken haar eigen Clubrecord op de 500 meter. Met 43.23 was zij weer 0.08 seconde sneller dan de tijd die zij op 1 december in Leeuwarden had gereden. Met 4:58.27 respectievelijk 2:17.57 reed zij ook uitstekende tijden op de 3000 en 1500 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: