Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Natuurijs 2018

Natuurijs 2018

Op de valreep van de winter 2017-2018 kregen we nog een geschenk van de natuur: NATUURIJS.
Zo laat in het seizoen en zo bitter koud, heel bijzonder.

Woensdag 28 februari kwam het verlossende woord: de ijsdikte is voldoende om te kunnen schaatsen op landijsbaan aan de Scheerman te Moergestel.
Dat hebben we geweten, de aandacht van de media was enorm. Omroep Brabant en het Brabants Dagblad waren aanwezig en de website van onze schaatsclub ontplofte bijna. Het werd enorm druk met schaatsers uit de wijde omgeving, want er was nergens betrouwbaar ijs. Dit kon de ijsvloer van vijf centimeter niet aan en in de middag waren we helaas genoodzaakt de baan te sluiten. Er waren drie mensen door het ijs gezakt en er ontstond een wak dat door de felle wind steeds groter werd.
Schaatsclub De Vennen gaat echter niet bij de pakken neerzitten. Er werd gekozen voor ijstransplantatie. Ongeveer veertig platen ijs werden in het wak geschoven (een soort curling) zodat het helemaal dicht lag. En met succes! De volgende dag was er weer betrouwbaar ijs. Inmiddels konden we ook op het Brandven terecht op een schitterende ijsvloer.

De laatste schaatsdag zaterdag 3 maart begon met een pak sneeuw. Er moest op twee locaties flink gewerkt worden om nog te kunnen schaatsen. Al om 7 uur in de ochtend waren vrijwilligers druk in de weer. Geweldig!!
De wind was gelukkig gaan liggen en het was buiten een stuk aangenamer dan de voorgaande dagen. Dankzij muziek, een vuurkorf en Koek en Zopie was het heel gezellig. Door de gevallen sneeuw was er sprake van mooie winterse plaatjes. Ik heb heel veel kinderen en volwassenen zien schaatsen waarbij ik dacht ‘kom eens op les bij Schaatsclub De Vennen, dan wordt het volgende keer nog veel leuker!!’.
Afsluiter van de dag was een schaatsles op natuurijs voor kinderen. Nu weten de kinderen wat het woord klunen betekent. Wilt u nog eens nagenieten van alle mooie dagen op natuurijs, dan verwijs ik u graag naar de website van Schaatsclub De Vennen http://www.schaatsclubdevennen.nl.

Tot slot veel dank aan alle vrijwilligers, die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Jan van de Wiel
IJsmeester Schaatsclub De Vennen.

IJspret op de ijsbaan aan de Scheerman – zaterdag 3 maart 2018

Omroep Brabant zond woensdagochtend Live beelden uit van de opening. Link naar de filmpjes van Omroep Brabant. Ook werd er in het avondjournaal aandacht besteed aan de ijstransplantatie.

Het Brabants Dagblad was ook van de partij. Bekijk het filmpje op de website van deze krant.

Bekijk veel meer foto’s en een filmpjes onder ‘Multimedia 2018‘ op deze website.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: