Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Nieuwe marathonsuccessen

Nieuwe marathonsuccessen

Dit seizoen behalen de schaatsers van De Vennen hun belangrijkste successen op het onderdeel marathon. Mede als gevolg van langdurige blessures blijven op de langebaan de promoties en persoonlijke records een beetje achter ten opzichte van voorgaande jaren, maar bij de marathon worden bijna wekelijks prijzen opgehaald. Op zaterdag 13 januari stonden Thomas van Berkel, Teun van der Linden en Karlijn Schellekens weer op het podium bij de huldiging van het eindklassement van de jeugdmarathoncompetitie in Breda en Jan op ’t Hoog verstevigde zijn klassering in de top tien Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2.

Jan op ’t Hoog

In de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2 is Aart van Dalen uit Andel oppermachtig. In alle negen op de ijsbanen van Breda, Tilburg, Eindhoven en Geleen gereden wedstrijden over vijftig ronden ging hij als winnaar over de finish. Jan op ’t Hoog rijdt zijn wedstrijden keurig mee in het peloton en schuwt daarbij het kopwerk niet. In de eindsprint mist hij echter de explosieve snelheid, waardoor hij meestal net wel of niet in de top tien van de daguitslag terug is te vinden. Tijdens de wedstrijd op zaterdag 13 januari in Breda eindigde Jan weer op de tiende plaats en met de daarmee verdiende punten staat hij nu negende in het tussenklassement van de competitie. Henrie van der Linden werd in dezelfde wedstrijd zeventiende en staat nu veertiende in de rangschikking.
Ook de jeugdschaatsers kwamen op zaterdag 13 januari in actie tijdens een marathon. Zij reden de derde en laatste wedstrijd van de baancompetitie van Breda. Bij de jongens Pupillen-A werden Thomas van Berkel en Teun van der Linden respectievelijk tweede en derde in de wedstrijd over negen ronden. In het eindklassement van de drie in Breda gereden wedstrijden werd Thomas de winnaar en stond Teun als nummer twee op het podium. Ook Karlijn Schellekens werd tweede in het eindklassement. Bij de meisjes Pupillen-B behaalde zij deze klassering dankzij een derde plaats in de slotwedstrijd over vijf ronden. Bij de jongens Pupillen-B werd Gijs van der Linden zesde in de laatste wedstrijd en vijfde in het klassement.

Schaatsers van De Vennen reden ook wedstrijden op de langebaan. Sanne van Duijnhoven mocht in Den Haag (13 januari) en Haarlem (14 januari) deelnemen aan een tweedaagse landelijke selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Allround. Met haar tijden 44.53 op de 500 meter, 2:20.44 op de 1500 meter en 5:11.21 op de 3000 meter werd Sanne keurig vijfentwintigste in het veld van achtendertig geselecteerde meisjes Junioren-B. Deze klassering is echter onvoldoende voor een startplek op het Nederlands Kampioenschap.
Andere leden van De Vennen namen op zondagavond 14 januari deel aan een langebaanwedstrijd in Tilburg. Fenne Loijens, Gijs van der Linden, Teun van der Linden, Hilde van Hulten en Karlijn Schellekens verbeterden hier persoonlijke records (PR’s). Hieronder alle in Tilburg gereden tijden:

Fenne Loijens en Gijs van der Linden reden een rit over 100 (1e tijd) en 500 meter (2e tijd): Fenne 14.41 (PR) en 1:04.18 (PR): Gijs 14.97 (PR) en 1:11.15.
4 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd): Thomas van Berkel 51.60 en 1:43.60; Teun van der Linden 52.18 en 1:43.78 (PR); Hilde van Hulten 52.86 en 1:48.56 (PR); Karlijn Schellekens 54.21 en 1:50.90 (PR).
3 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1500 meter (2e tijd): Thom Botermans 49.02 en 2:36.30; Henrie van der Linden 50.89 en 2:39.79; Teun Wagemakers 49.94 en 2:50.42.
Martijn Weber reed in de eerste wedstrijd na zijn blessure alleen de 500 meter: tijd 43.76.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: