Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Ook prijs voor Gijs

Ook prijs voor Gijs

Ook prijs voor schaatser Gijs van der Linden

Op zaterdag 6 januari werd in Tilburg de finale van de jeugdmarathoncompetitie van de Ireen Wüst IJsbaan gereden. Het was geen verrassing dat Teun van der Linden en Thomas van Berkel na afloop namens Schaatsclub De Vennen op het podium stonden bij de prijsuitreiking van het eindklassement van de categorie jongens Pupillen-A. Op de derde prijs die Gijs van der Linden bij de jongens Pupillen-B veroverde, was echter niet gerekend.

Gijs van der Linden met zijn gewonnen medaille tussen de broertjes Geophrey en Ramzi Coenraad (foto Jeroen Happel)

De jeugdmarathoncompetitie van de Ireen Wüst IJsbaan bestond uit wedstrijden op 21 oktober, 9 december en 6 januari. Als D-pupil moest de pas negenjarige Gijs van der Linden het in de categorie jongens Pupillen-B opnemen tegen elfjarige schaatsers. Desondanks reed Gijs keurig zijn rondjes in de wedstrijden over zes ronden. Nadat hij in de eerste twee wedstrijden derde en tiende was geworden, werd hij zesde in de finale op 6 januari. Door deze resultaten kwam hij met een puntentotaal van zeventien gelijk met Ramzi Coenraad uit Goirle. Volgens het reglement is de klassering in de laatste wedstrijd doorslaggevend bij een gelijk puntentotaal. Omdat Gijs in de finalewedstrijd net voor Ramzi was gefinisht, kreeg hij de derde plaats in het eindklassement. Samen met winnaar Geophrey Coenraad uit Goirle en nummer twee Storm Vos uit Tilburg (beiden lid van IJsclub Tilburg) mocht Gijs het podium beklimmen om de eerste medaille in zijn nog prille schaatscarrière in ontvangst te nemen.
Zoals verwacht ging de strijd bij de jongens Pupillen-A tussen de Vennenleden Teun van der Linden en Thomas van Berkel. Al vroeg in de finalewedstrijd over negen ronden maakten zij zich los van de overige rijders, zodat zij samen in de eindsprint om de dagoverwinning konden strijden. Vlak voor de finish kwam Teun ten val, zodat Thomas deze keer de bloemen van de winnaar mee naar huis mocht nemen. Dankzij zijn overwinningen in de eerste twee wedstrijden en de tweede plaats in de finale werd Teun echter de winnaar van het eindklassement en kreeg Thomas de bij de tweede plaats behorende zilveren medaille.
Helaas kon Karlijn Schellekens niet deelnemen aan de finalewedstrijd. Door het missen van deze wedstrijd viel zij, na haar eerste en tweede plaats in de eerdere wedstrijden, net buiten de prijzen. Karlijn had echter een goede reden voor haar afwezigheid in Tilburg. Zij kreeg namelijk de kans om op hetzelfde tijdstip een langebaanwedstrijd te rijden op de ijsbaan in Groningen waar zij op 27 januari aan het Nederlands Kampioenschap voor Pupillen mag meedoen. Met een snelle tijd op de 300 meter (33.22) en een nieuw persoonlijke record op de 500 meter (53.07) had zij een prima generale repetitie voor dit kampioenschap.
Na afloop van de jeugdwedstrijden werd in Tilburg de achtste wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2 gehouden. Dankzij de punten die Jan op ’t Hoog met zijn negende plaats behaalde, staat Jan nu ook op de negende plaats in het tussenklassement van deze competitie.

Op zondagavond 7 januari namen leden van De Vennen deel aan een langebaanwedstrijd in Breda. Karlijn Schellekens verbeterde hier met 13.74 haar persoonlijk record op de 100 meter en reed vervolgens 56.18 en 34.41 op respectievelijk de 500 en 300 meter. Thomas van Berkel en Teun van der Linden reden een rit over 500 en 1000 meter. Thomas was hier met 51.98 en 1:43.20 op beide afstanden net iets sneller dan Teun die 53.00 en 1:44.93 reed. Sanne van Duijnhoven reed tot slot 44.77 op de 500 meter en 2:23.40 op de 1500 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: