Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Pietenschaatsles

Pietenschaatsles

Op zaterdag 1 december hadden de Pieten Romario, Enrico en Timo een uurtje vrij gekregen van Sinterklaas om een bezoek aan de jongste kinderen van de jeugdschaatsles in Tilburg te brengen. De Pieten werden enthousiast begroet door de kinderen en hun trainers.
Romario vertelde dat hij al vaak bij “De Vennen” op les was geweest en dus al erg goed kon schaatsen. Enrico was vorig jaar ook al op de ijsbaan geweest, maar was heel veel vergeten. Ook Timo kon wel les gebruiken van de trainers en de kinderen van “De Vennen”, want hij had nog nooit eerder geschaatst. Ondanks dat Romario al heel vaak op les was geweest, viel hij toch een paar keer hard. Van de kinderen leerde hij hoe hij op het gladde ijs op moest staan en hoe hij moest remmen. Ook moest hij een paar keer worden geholpen als zijn benen te ver uit elkaar waren gegleden.
Na de warming-up en het zingen van het lied ‘Sinterklaas Kapoentje’, deden de Pieten onder begeleiding van de trainers Jan, Brenda, Marc en Hilde mee aan allerlei schaatsoefeningen. Er werd onder stokken door geschaatst, zo lang mogelijk op 2 benen en zelfs op 1 been gegleden, geduwd en getrokken.
De Pieten vonden de lange trein samen met alle kinderen het allerleukst. Na een groepsfoto was het alweer tijd voor de Pieten om afscheid te nemen. Maar niet voordat de kinderen na het afleggen van de reuzenslalom een lekkere traktatie van Enrico en Timo hadden gekregen.
Omdat Romario dit jaar voor de laatste keer naar de ijsbaan kwam, werd voor hem als afscheid een erehaag door de kinderen en trainers gevormd.

Romario, Enrico en Timo bedankten de trainers en kinderen van de schaatsclub voor de leuke schaatsles en Jan nodigde Enrico en Timo uit om volgend jaar terug te komen. Vooral Timo kon namelijk nog wel wat extra les gebruiken. Hopelijk krijgen zij volgend jaar daar weer vrij voor van Sinterklaas.

Kijk hier voor veel meer foto’s van de Pietenschaatsles
(inclusief op maandag 3 december toegevoegde foto’s van Paul Francken)

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: