Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Sanne Sprintkampioen

Sanne Sprintkampioen

Sanne van Duijnhoven is Zuid-Nederlands Kampioen Sprint

Schaatsclub De Vennen heeft weer een Zuid-Nederlands Kampioen. In het weekend van 17 en 18 november veroverde Sanne van Duijnhoven in Breda de titel van sprintkampioen in de categorie meisjes Junioren-A. Ook bij de gelijktijdig gehouden Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 500 en 1000 meter stond Sanne twee keer op het podium.

Sanne van Duijnhoven, Zuid-Nederlands Sprintkampioen (foto Jeroen Happel)

Het Zuid-Nederlands Kampioenschap Sprint betrof een tweedaags toernooi, waarbij iedere dag een rit over 500 en 1000 meter werd gereden. Bij de meisjes Junioren-A was Sanne van Duinhoven met haar tijden 44.00, 1:30.26, 44.03 en 1:30.22 in alle vier de ritten de snelste van de deelneemsters uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Op grond hiervan mocht Sanne op zondagavond de bij de titel Zuid-Nederlands Kampioen behorende gouden medaille in ontvangst nemen. Ook op zaterdagavond had Sanne al eremetaal omgehangen gekregen. De eerste twee ritten van het sprintkampioenschap betroffen namelijk tevens de Zuid-Nederlands Afstandskampioenschappen op de afstanden 500 en 1000 meter. Zoals gebruikelijk werd bij deze afstandskampioenschappen geen onderscheid gemaakt in leeftijdscategorieën. Voor haar tweede tijd van alle meisjes en dames kreeg Sanne de zilveren medaille van het afstandskampioenschap 500 meter. Haar derde tijd op de 1000 meter was goed voor nog een bronzen medaille.
Thomas van Berkel presteerde ook uitstekend tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Met zijn tijden van 47.43, 1:34.00, 47.22 en 1:34.97 eindigde hij op een keurige achtste plaats bij de jongens Junioren-C. De eerste drie tijden waren bovendien verbeteringen van zijn persoonlijke records.
Andere schaatsers van De Vennen waren actief tijdens marathonwedstrijden. Op vrijdag 16 november werd Jan op ’t Hoog in Geleen negende tijdens een wedstrijd om de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2. Teun van de Linden en Karlijn Schellekens namen op zaterdag 17 november deel aan wedstrijden die meetellen voor kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdmarathon. Met een derde plaats bij de jongens Junioren-C deed Teun goede zaken en behield ook Karlijn met een vierde plaats bij de meisjes Pupillen-A nog alle kansen op kwalificatie voor deze Nederlandse Kampioenschappen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: