Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Terugblik

Terugblik

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub De Vennen

Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen worden teruggeblikt op het seizoen 2017/2018. Ondanks zware en langdurige blessures van enkele toprijders uit de ploeg was er weer sprake van een zeer succesvol seizoen.

De wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen in het seizoen 2017-2018

Door de, inclusief Dai Dai Ntab (commercieel team Plantina) en Merel Bertens (ACE Marathonteam), negentien leden tellende ploeg werd 132 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook zes Clubrecords: Dai Dai Ntab twee keer op de 500 en twee keer op de 1000 meter en Sanne van Duijnhoven op de 300 en 500 meter. Vooral de 34.15 die Dai Dai op de 500 meter op 9 december 2017 in Salt Lake City reed spreekt tot de verbeelding. Dit is namelijk de derde tijd die ooit door een Nederlander op deze afstand is gereden. Thomas van Berkel, Thom Botermans, Marco van Duijnhoven, Teun Wagemakers, Martijn Weber en Aniek Wigman promoveerden naar een hogere klasse.

Merel Bertens had hoge verwachtingen van het nieuwe marathonseizoen omdat zij voor het eerst was opgenomen in het gesponsorde ACE Marathonteam en landelijke wedstrijden op het allerhoogste niveau mocht rijden. Door zware blessures als gevolg van valpartijen in de eerste wedstrijden, kon zij helaas nauwelijks in actie komen. Wel kwam zij aan de start van het Zuid-Nederlands Kampioenschap Marathon, waar zij ondanks de lichamelijke ongemakken toch nog een derde plaats behaalde. Tijdens dit kampioenschap waren er ook podiumplaatsen voor Teun van der Linden (tweede jongens Pupillen-A), Thomas van Berkel (derde jongens Pupillen-A) en Karlijn Schellekens (derde meisjes Pupillen-B). In het eindklassement van de regionale jeugdmarathoncompetitie werden Teun van der Linden en Thomas van Berkel respectievelijk eerste en tweede bij de jongens Pupillen-A en ook bij de huldiging van de marathoncompetitie in Tilburg stonden zij in dezelfde volgorde op de hoogste twee treden van het podium. Karlijn Schellekens behaalde bij de meisjes Pupillen-B de tweede plaats in het eindklassement van de regionale jeugdmarathoncompetitie. Met een derde plaats bij de jongens Pupillen-B viel ook Gijs van der Linden in de prijzen van de marathoncompetitie in Tilburg. Jan op ’t Hoog eindigde met een achtste plaats in de top tien van het eindklassement van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie voor Masters-2 die op de ijsbanen van Tilburg, Breda, Geleen en Eindhoven werd gehouden.

Ook tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan waren leden van De Vennen succesvol. Bij het kampioenschap Allround werd Karlijn Schellekens kampioen bij de meisjes Pupillen-B en behaalde Thomas van Berkel de derde plaats bij de jongens Pupillen-A. Sanne van Duijnhoven werd bij de meisjes Junioren-B derde bij het kampioenschap Supersprint en tweede bij zowel het kampioenschap Sprint als Allround.

Dai Dai Ntab, Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Dai Dai werd Nederlands Kampioen op de 500 meter en ook bij het NK Sprint werd hij als kampioen gehuldigd. Bij het kampioenschap Pure Sprint eindigde hij op de derde plaats. Merel Bertens, Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens hadden zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Marathon dat dit jaar in Tilburg werd gehouden. Merel en Teun konden wegens blessures helaas niet deelnemen en Thomas plaatste zich met een veertiende plaats in de halve finale net niet voor de finale. Karlijn kwalificeerde zich wel voor de finale en behaalde daarin de zestiende plaats. Bij het officieus NK voor Pupillen behaalde Karlijn Schellekens de eenentwintigste plaats bij de meisjes-B en werd Thomas van Berkel drieëntwintigste bij de jongens-A.

Hoogtepunt van het seizoen had de deelname van Dai Dai Ntab aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea moeten worden. Als gevolg van twee valse starts tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi kreeg Dai Dai helaas niet de kans deze droom waar te maken. Met twee podiumplaatsen en een achtste plaats in het eindklassement van de World Cup bewees Dai Dai echter dat hij een wereldtopper op de 500 meter is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: