Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Thomas en Karlijn op NK Jeugdmarathon

Thomas en Karlijn op NK Jeugdmarathon

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens op NK Jeugdmarathon

Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens van Schaatsclub De Vennen mochten op zaterdag 17 februari in Tilburg deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen voor Pupillen. Thomas kwalificeerde zich met een veertiende plaats in zijn serie helaas niet voor de finale. Dankzij een zevende plaats in haar serie mocht Karlijn de finale wel rijden. In deze finale behaalde zij een keurige zestiende plaats.

Het was op zaterdag 17 februari al vroeg een drukte van jewelste op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Om 9.00 uur moesten de uit het gehele land afkomstige deelnemertjes aan het NK Jeugdmarathon zich melden om hun materiaal te laten controleren en om 10.00 uur mocht er worden ingereden. Tijdens de wedstrijden werden beelden op een groot scherm vertoond zodat de vele toeschouwers het wedstrijdverloop prima konden volgen. De wedstrijden werden door de stadionspeaker van uitstekend commentaar voorzien en de rijdertjes werden extra gemotiveerd door opzwepende muziek.
De wedstrijden om de nationale titels bestonden per categorie uit twee series en een finale. Per serie kwalificeerden de twaalf snelsten zich voor de finale. Bij de jongens Pupillen A had Thomas van Berkel de pech dat hij in de sterkste serie was ingedeeld. De gehele top zes uit de finale reed in dezelfde serie als Thomas. Ondanks de hoge snelheid kon Thomas goed in het peloton meerijden. In de eindsprint na negen ronden moest hij echter genoegen nemen met de veertiende plaats, zodat hij zich net niet voor de finale plaatste. Bij de meisjes Pupillen-B waren de krachtsverschillen tussen de series wat kleiner. Karlijn Schellekens reed het begin van haar serie over zes ronden op de achttiende plaats in het peloton van tweeëntwintig meisjes. Al snel reed zij buitenom naar voren zodat zij de aansluiting behield met de kopgroep. Door als zevende over de finish te gaan, kwalificeerde Karlijn zich ruimschoots voor de finale. In de finale, die weer over zes ronden ging, lag het tempo meteen vanaf de start bijzonder hoog. Desondanks behield Karlijn de aansluiting met het peloton en eindigde zij in een spannende eindsprint op de zestiende plaats.
Thomas en Karlijn kunnen terugkijken op een mooi en leerzaam Nederlands Kampioenschap.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: