Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Thomas en Sanne in H’veen

Thomas en Sanne in H’veen

Thomas en Sanne succesvol in Heerenveen

Als lid van de Zuid-Nederlandse selectie mochten Thomas van Berkel en Sanne van Duijnhoven op maandag 26 november deelnemen aan een wedstrijd op het snelle ijs van schaatstempel Thialf in Heerenveen. De leden van Schaatsclub De Vennen keerden ieder met twee mooie persoonlijke records (PR’s) huiswaarts. Het PR van Sanne op de 500 meter was bovendien een verbetering van haar eigen Clubrecord.

Thomas van Berkel, 2 zeer ruime PR’s

Thomas van Berkel was met 46.20 op de 500 meter ruim een seconde sneller dan zijn oude PR en op de 1500 meter verbeterde hij met 2:19.96 zijn PR zelfs met meer dan 5.5 seconde.
Sanne van Duijnhoven was met 43.40 op de 500 meter 0.3 seconde sneller dan haar eigen oude Clubrecord dat zij op 11 november 2018 in Tilburg had gereden. Op de 3000 meter liet zij de klok stilstaan op een tijd van 4:57.81. Dit was bijna 0.7 seconde sneller dan haar oude PR.

In Tilburg stonden op zaterdag 24 november de tweede kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdmarathon op het programma. Helaas moet na deze wedstrijden worden geconcludeerd dat er dit seizoen waarschijnlijk geen leden van Schaatsclub De Vennen zullen mogen deelnemen aan het NK Jeugdmarathon. Teun van der Linden en Karlijn Schellekens hadden na de eerste wedstrijd in Eindhoven nog uitzicht op kwalificatie, maar hun posities verslechterden door in Tilburg respectievelijk op de zevende plaats bij de jongens Junioren-C en vijfde plaats bij de meisjes Pupillen-A te eindigen. Tom van Dijck en Job van der Bruggen maakten sowieso geen kans op kwalificatie voor het NK omdat zij niet aan de eerste wedstrijd in Eindhoven hadden deelgenomen. In Tilburg werd Tom elfde in de marathon voor jongens Pupillen-A en Job behaalde een fraai vierde plaats bij de jongens Pupillen-C. Het beste resultaat werd behaald door Loek van der Bruggen. Hij ging bij de jongens Pupillen-D namelijk als winnaar over de finish. Helaas is er echter voor Pupillen-D nog geen Nederlands Kampioenschap.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: