Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Zilver voor Sanne

Zilver voor Sanne

Zilver voor Sanne van Duijnhoven tijdens ZNK allround

Sanne van Duijnhoven van Schaatsclub De Vennen heeft vlak voor het einde van het seizoen nog een mooie prijs in de wacht gesleept. Tijdens het op 10 en 11 maart in respectievelijk Eindhoven en Breda gehouden Zuid-Nederlands Kampioenschap Allroundschaatsen werd zij tweede in het eindklassement in de categorie meisjes Junioren-B.

Sanne van Duijnhoven, tweede bij ZNK Allround (foto Jeroen Happel)

Na de eerste dag van het kampioenschap stond Sanne al op een stevige tweede plaats in het tussenklassement. In Eindhoven bleef zij met haar tijden van 44.88 en 2:20.36 op respectievelijk de 500 en 1500 meter maar net achter Femke Thiessen van de Vughtse IJsclub. Haar voorsprong op de nummer drie, Sarina van Dijk van schaatsclub Ballangrud uit Breda, en de overige meisjes uit de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg was echter enorm. Tijdens de afsluitende rit over 3000 meter op zondagavond 11 maart in Breda werd de strijd om het kampioenschap in een rechtstreeks duel tussen Sanne en Femke beslist. Sanne ging daarbij supersnel van start maar moest na 600 meter toch iedere ronde wat toegeven op Femke. Uiteindelijk was Femke bijna zes seconden sneller dan de 4:58.50 die Sanne op de klok bracht. Femke werd dus verdiend kampioen en Sanne kon tevreden huiswaarts keren met de zilveren medaille. Op de 3000 meter was zij bovendien bijna zes seconden sneller geweest dan haar oude persoonlijke record.
Na afloop van het Zuid-Nederlands Kampioenschap werd in Breda nog een gewone wedstrijd gereden. Nadat Karlijn Schellekens hier met 50.72 maar net boven haar persoonlijk record op de 500 meter was gebleven, verbeterde zij met 1:11.13 wel haar record op de 700 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: