Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Zitbank

Zitbank

Nieuwe zitbank in Moergestel

Sinds kort staat er een zitbank op de hoek van de Scheerman en het Helfortstraatje in Moergestel. Deze bank is hier geplaatst ter herinnering aan Leo Vaes, Lid van Verdienste van Schaatsclub De Vennen.

De zitbank nabij de ijsbaan aan de Scheerman

Op 7 februari 2018 overleed Leo Vaes op 77-jarige leeftijd. Tijdens de uitvaartplechtigheid maakte Schaatsclub De Vennen bekend dat er een zitbank zou komen ter herinnering aan deze medeoprichter, jarenlang bestuurslid en vrijwilliger van hun club. Deze belofte werd onlangs ingelost. De bank, die op een verhoging staat, biedt prachtig uitzicht over het Reuseldal waar bij vorst kan worden geschaatst op de door de schaatsclub beheerde natuurijsbaan. Aan de andere kant is de standerdmolen van Moergestel zichtbaar. Leo was naast schaatser ook vrijwillig molenaar.

Hopelijk krijgen we na een bijzonder warme zomer ook weer een winter waarin op natuurijs kan worden geschaatst. Niet-schaatsers kunnen dan vanaf de bank genieten van de ijspret op de natuurijsbaan. Als voorbereiding op een natuurijsperiode kan er vanaf medio oktober al worden geschaatst op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Schaatsclub De Vennen heeft nog enkele plaatsen vrij voor de jeugdschaatslessen op zaterdagmiddag en de seniorenlessen op maandagavond. Op deze website is hierover meer informatie te vinden .

Foto’s van de plaatsing en afwerking van de bank kunnen worden bekeken onder “Multimedia”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: