Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2019 » Dai Dai weer kampioen

Dai Dai weer kampioen

Dai Dai N’tab is weer Nederlands Kampioen

Dai Dai N’tab tijdens zijn ereronde met de Nederlandse vlag

Dai Dai N’tab is voor de derde keer in vier jaar tijd Nederlands Kampioen op de 500 meter. Na eerste plaatsen in 2016 en 2017 en een tweede plaats in 2018 veroverde de schaatser van profploeg Reggeborgh, en nog steeds lid van Schaatsclub De Vennen, op vrijdag 27 december de titel opnieuw in een bomvol IJsstadion Thialf in Heerenveen. Op zondag 29 december won Dai Dai bovendien de bronzen medaille op de 1000 meter.

Dai Dai deed alles goed in de wedstrijd over 500 meter. Zijn start was meteen goed en met zijn opening van 9.59 was hij op de eerste 100 meter al de snelste van allemaal. Na de eerste buitenbocht reed hij op de kruising al naar zijn directe tegenstander Ronald Mulder toe en, ondanks het feit dat hij door zijn hoge snelheid wel heel ver in de laatste binnenbocht uitwaaierde, was zijn volle ronde met 24.78 ook de snelste van het hele deelnemersveld. De eindtijd van Dai Dai kwam daarmee op 34.37 en dat was de derde tijd die ooit op het ijs van Thialf is gereden. Dai Dai was maar liefst 0.44 seconde sneller dan de nummer twee Jan Smeekens en zijn teamgenoot Kai Verbij werd op 0.50 seconde derde. Na afloop van de wedstrijd mocht Dai Dai een ereronde met de Nederlandse vlag rijden en stond hij tijdens het spelen van het volkslied op de hoogste trede van het erepodium.
Dankzij zijn titel verzekerde Dai Dai zich ook voor een van de drie voor Nederlandse schaatsers beschikbare startplaatsen op het Wereldkampioenschap Afstanden dat op 14 februari in Salt Lake City (VS) zal worden gehouden. Aangezien deze hooglandbaan het snelste ijs van de wereld heeft, is dat de ideale mogelijkheid om een aanval te doen op het Nederlands record van 34.08 dat door Ronald Mulder op 26 februari 2017 in Calgary (Canada) werd gereden. Als Dai Dai erin slaagt om het Nederlands record te veroveren, dan is dat tevens het clubrecord van Schaatsclub De Vennen.

Ook op de 1000 meter reed Dai Dai boven verwachting goed. Zoals gebruikelijk reed hij de eerste 600 meter supersnel, maar hij wist deze keer ook zijn verval in de laatste ronde te beperken. Dit bracht hem naar de eindtijd van 1:08.87, die goed was voor de derde plaats achter Thomas Krol en Kai Verbij. Op grond van het totaalklassement over de 500 en 1000 meter verdiende Dai Dai ook een startbewijs voor het Wereldkampioenschap Sprint op 28 en 29 februari in het Noorse Hamar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: