Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2019 » Dai Dai weer top

Dai Dai weer top

Weer topklassering voor Dai Dai N’tab bij World Cup

Na wat tegenvallende resultaten tijdens de wedstrijden om de World Cup in Polen (negende) en Kazachstan (vijftiende) is het Dai Dai N’tab weer gelukt om een topklassering op de 500 meter te behalen. Op zaterdag 14 december reed de sprinter van Schaatsclub De Vennen naar de vijfde plaats tijdens de tweede 500 meter van de wedstrijd om de World Cup in het Japanse Nagano.

Dai Dai N’tab

De wedstrijden om de World Cup worden door de schaatsers van de profploeg Reggeborgh gebruikt als voorbereiding op de belangrijkere wedstrijden in de tweede helft van het seizoen. Dit betekent dat zij tussen de wedstrijden door gewoon doorgaan met het zware trainingsprogramma en geen rust nemen voorafgaand aan de World Cup wedstrijden. Als gevolg hiervan ontbreekt het tijdens de wedstrijden soms aan scherpte die nodig is voor het behalen van een topklassering. Op zaterdag 14 december lukte het echter weer eens. Ondanks een voorzichtige start (opening 9.77) en wat onbalans in de laatste binnenbocht reed Dai Dai met 34.75 naar zijn snelste tijd van het seizoen. Deze tijd was goed voor een mooie vijfde plaats achter de Russen Mushtakov en Kulizhnikov en de Japanners Murakami en Shinhama. Dai Dai kwam tijdens de wedstrijden in Nagano nog vaker in actie. Op vrijdag 13 december werd hij met een tijd van 35.00 elfde tijdens de eerste 500 meter en reed hij samen met Lennart Venema en Hein Otterspeer naar de vijfde plaats in de teamsprint. Op zondag 15 december werd Dai Dai met een tijd van 1:10.19 veertiende op de 1000 meter.
De volgende echt belangrijke wedstrijd is op het Nederlands Kampioenschap Afstanden in Heerenveen op vrijdag 27 december.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: