Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2019 » Prijzen bij ZNK Marathon

Prijzen bij ZNK Marathon

Schaatsers De Vennen in de prijzen bij ZNK Marathon

Tijdens het op zaterdag 30 november in Breda gehouden Zuid-Nederlands Kampioenschap jeugdmarathon waren de leden van Schaatsclub De Vennen bijzonder succesvol. Teun van der Linden, Job van der Bruggen en Loek van der Bruggen stonden bij de prijsuitreiking van hun categorie op het erepodium. Een dag later verbeterden leden van De Vennen zes persoonlijke records tijdens langebaanwedstrijden.

Julot van der Bruggen voor de prijswinnaars (v.l.n.r.) Job en Loek van der Bruggen en Teun van der Linden

Jeugdschaatsers uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg waren op zaterdagavond 30 november naar Breda gereisd voor hun Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon. In verschillende leeftijdscategorieën werd fanatiek gestreden om de medailles en bijbehorende bloemen. Bij de jongens Junioren-C, die maar liefst vijfentwintig ronden moesten rijden, waren de deelnemers bijzonder goed aan elkaar gewaagd. Ondanks diverse demarrages slaagde niemand er tot een ronde voor het einde in om uit het peloton te ontsnappen. Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde plaatste Joël Blom uit Ooltgensplaat echter een verrassingsaanval. Doordat de andere rijders naar elkaar keken, kon het geslagen gat niet meer worden gedicht en reed Joël onbedreigd naar de overwinning. Doordat hij tijdens de vijfentwintig ronden verstandig met zijn krachten was omgegaan, kon Teun van der Linden naar een fraaie tweede plaats sprinten. De wedstrijd bij de jongens Pupillen-A leek sterk op die van de jongens Junioren-C. Job van der Bruggen liet zich regelmatig op kop van het peloton zien, maar verspilde geen onnodige energie. Toen Geophrey Coenraad uit Goirle een ronde voor het einde demarreerde voelde Job zich niet geroepen om het gat naar zijn trainingsmaatje van IJsclub Tilburg dicht te rijden. Daardoor spaarde hij krachten voor de eindsprint en kon hij Damian Verhoeven uit Dordrecht nog vlak voor de finish passeren. Bij de prijsuitreiking mocht Job, evenals Teun, de zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij de jongens Pupillen-C hoefde Loek van der Bruggen slechts vier ronden te rijden. Van een uitputtingsslag was daardoor niet echt sprake en konden alle deelnemers redelijk fris aan de eindsprint beginnen. Hierbij werd Loek keurig derde achter Senne van de Rest uit Breda en Ramzi Coenraad uit Goirle. Ook Julot van der Bruggen, het zusje van Job en Loek, nam deel aan het kampioenschap. Als Pupil-F moest zij het opnemen tegen Pupillen-C die drie jaar ouder waren. In de wedstrijd over vier ronden behaalde Julot desondanks een mooie zevende plaats.

Op zondagavond 1 december namen verschillende leden van De Vennen deel aan langebaanwedstrijden. In Eindhoven reed Karlijn Schellekens 48.04 op de 500 meter en 1:37.99 op de 1000 meter en liet Thomas van Berkel op dezelfde afstanden de klok stilstaan op 45.79 respectievelijk 1:31.84. In Tilburg werden persoonlijke records (PR’s) verbeterd door Hilde van Hulten, Job van der Bruggen, Maartje van Dijck en Tom van Dijck. Door op de 1500 meter weer bijna zes seconden sneller te rijden dan zijn record van 10 november, heeft Tom van Dijck zijn PR op deze afstand dit seizoen al met ruim zestien seconden aangescherpt. Hieronder alle in Tilburg gereden tijden:

3 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 700 meter (2e tijd):
Hilde van Hulten 49.60 (PR) en 1:09.86 (PR); Job van der Bruggen 50.40 (PR) en 1:12.08 (PR); Maartje van Dijck 1:04.56 (PR) en 1:33.50.
3 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1500 meter (2e tijd):
Teun van der Linden 44.59 en 2:13.09; Martijn Weber 43.79 en 2:20.62; Tom van Dijck 53.00 en 2:41.46.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: