Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2019 » Teun wint competitie

Teun wint competitie

Teun van der Linden wint Regiocompetitie Jeugdmarathon

Teun van der Linden van Schaatsclub De Vennen heeft in de categorie jongens Junioren-C het eindklassement van de Regiocompetitie Jeugdmarathon gewonnen. Teun stelde deze overwinning veilig door tijdens de slotwedstrijd op zaterdag 14 december in Breda als eerste over de streep te gaan. Job van der Bruggen eindigde dankzij een tweede plaats in de finalewedstrijd van de jongens Pupillen-A op de tweede plaats in het eindklassement van zijn categorie.

Teun van der Linden, winnaar van de Regiocompetitie Jeugdmarathon (foto Jeroen Happel)

Tijdens de jeugdmarathons op 2 november in Tilburg, 9 november in Eindhoven, 14 december in Breda en het Zuid-Nederlands Kampioenschap op 30 november in Breda waren punten te verdienen voor het klassement van de Regiocompetitie. Met drie eerste en een tweede plaats werd Teun van der Linden overtuigend winnaar van het eindklassement van de jongens Junioren-C. Job van der Bruggen werd bij de jongens Pupillen-A tweede in het eindklassement op basis van een eerste, twee tweede en een derde plaats. Het is nagenoeg zeker dat Teun en Job op grond van deze prestaties worden uitgenodigd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon dat op zaterdag 8 februari 2020 in Hoorn zal worden gehouden.
Naast Teun en Job, kwamen namens de wedstrijdploeg van De Vennen ook Tom van Dijck en Loek van der Bruggen aan de start van de marathon in Breda. Tom werd negende bij de jongens Junioren-C en eindigde als zesde in het eindklassement. Loek werd als Pupil-C vijfde in de wedstrijd voor Pupillen-B en jonger. Omdat er nog geen Nederlands Kampioenschap voor Pupillen-C is, werd Loek niet opgenomen in het eindklassement van de Regiocompetitie.

Tijdens een langebaanwedstrijd in Tilburg op zondagavond 15 december was het opvallend dat bijna alle rijders net iets minder snel reden dan een week eerder. Maartje van Dijck en Bram van Tulder slaagden er wel in om een persoonlijke record (PR) aan te scherpen. Hieronder alle tijden:

Loek van der Bruggen en Maartje van Dijck reden een rit over 100 (1e tijd) en 500 meter (2e tijd): Loek 13.99 en 56.30; Maartje 14.92 (PR) en 1:06.38
4 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd):
Martijn Weber 43.01 en 1:28.82; Teun van der Linden 44.38 en 1:28.59; Bram van Tulder 46.09 en 1:30.40 (PR); Karlijn Schellekens 47.31 en 1:36.57; Job van der Bruggen 50.20 en 1:41.57; Tom van Dijck 51.81 en 1:43.93.
Thomas van Berkel reed 45.54 op de 500 meter en 2:22.18 op de 1500 meter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: