Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2013 » Clubrecord Dai Dai

Clubrecord Dai Dai

Dai Dai Ntab verbetert clubrecord tijdens Olympisch Kwalificatie Toernooi

John Schepens op 28 december 2013 om 10:11:39:

Dai Dai Ntab, lid van schaatsclub “De Vennen”, behaalde op vrijdag 27 december de zeventiende plaats op de 500 meter tijdens het Kwalificatie Toernooi waarbij de startplaatsen voor de Olympische Winterspelen in Sotsji werden verdeeld. Dai Dai verbeterde bovendien het clubrecord van Schaatsclub “De Vennen”.

Zoals verwacht kon de pas negentienjarige Dai Dai Ntab zich niet mengen in de strijd om de startplaatsen voor de Olympische Winterspelen. Die gingen naar de wereldtoppers Michel Mulder, Ronald Mulder, Jan Smeekens en misschien Jesper Hospes. Voor Dai Dai was deelname aan deze wedstrijd voor veel publiek in IJsstadion Thialf te Heerenveen vooral een leerzame ervaring voor de toekomst.

Met zijn tijden 36.11 en 36.53 tijdens de twee ritten over 500 meter presteerde de jongste rijder van het deelnemersveld uitstekend. Met de 36.11 was hij bovendien 0.02 seconde sneller dan zijn eigen clubrecord van Schaatsclub “De Vennen”. Helaas werd hij tijdens deze rit op het wisselpunt een beetje gehinderd door zijn tegenstander Arvin Wijsman en ook zijn tweede rit was nog voor wat verbetering vatbaar. Door zijn hoge startsnelheid, met in beide ritten openingen onder de 10 seconden, had hij tijdens de tweede rit namelijk moeite om de eerste binnenbocht te houden. Deze onvolkomenheden zijn het bewijs dat er voorlopig nog geen einde komt aan de snelle ontwikkeling die Dai Dai momenteel doormaakt. Aan het begin van dit schaatsseizoen stond zijn persoonlijk record nog op 37.72.

Bij de foto: Dai Dai Ntab (foto Martin Romeijn).

Klik hier voor de 2 ritten van Dai Dai uit de uitzending van de NOS.

Kijk voor meer informatie over het Olympisch Kwalificatie Toernooi op de website schaatsen.nl/knsb-kwalificatietoernooi.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: