Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2013 » Marathon Breda

Marathon Breda

Ook winst voor Merel Bertens in marathoncompetitie Breda

John Schepens op 11 december 2013 om 17:14:47:

Een week na haar overwinning in het eindklassement van de marathoncompetitie in Eindhoven heeft Merel Bertens van de “Maxim-De Vennen-schaatsploeg” ook het eindklassement van de marathoncompetitie in Breda op haar naam geschreven. Nadat zij in de eerste twee wedstrijden van deze competitie voor meisjes Junioren-C tweede en eerste was geworden, won zij op zaterdag 7 december de finalewedstrijd over tien ronden. Er hoefde dan ook niet lang te worden gerekend om vast te stellen dat Merel de beste in het klassement over de drie wedstrijden was.

Ondanks het feit dat Merel na haar tweede en eerste plaats in de eerste twee wedstrijden stevig aan de leiding van het tussenklassement stond, was allerminst zeker dat zij ook het eindklassement zou gaan winnen. Tijdens de finalewedstrijd zou namelijk nog heel veel kunnen gebeuren. Een valpartij of een succesvolle uitlooppoging van een van haar belangrijkste concurrentes Larissa Vos uit Puttershoek of Amanda Grandia uit Zuilichem, zou zomaar roet in het eten kunnen strooien. Merel pareerde echter elke ontsnappingspoging en haar inmiddels bekende demarrage in de laatste ronde kon door niemand worden beantwoord. Door solo als eerste over de finish te komen, sloot Merel de marathoncompetitie in Breda op stijlvolle wijze af. Als winnares van de eindklassementen van Breda en Eindhoven staat Merel ook trots bovenaan in het tussenklassement van de regiocompetitie. De laatste wedstrijden van de regiocompetitie zullen op 4 januari 2014 en 15 februari 2014 in Tilburg worden gereden.

Na de jeugdmarathons kwam Jan op ’t Hoog in Breda aan de start van de negende wedstrijd in het kader van de marathoncompetitie van Zuid-Nederland voor Masters-2. In de eindsprint na veertig ronden moest Jan genoegen nemen met de tiende plaats. Jan staat nog wel op de tweede plaats in het tussenklassement maar zijn belangrijkste concurrenten Twan van Heel uit Zaltbommel en Wil van Hamsvoord uit Hoogeloon brachten door een hogere klassering het verschil met Jan terug tot twee respectievelijk negen punten.

Aan het einde van weer een druk schaatsweekend nam Merel Bertens op zondag 8 december in Tilburg deel aan het Zuid-Nederlands Afstandskampioenschap 1500 meter. Zoals gebruikelijk bij een Zuid-Nederlands Afstandskampioenschap werd er bij de verdeling van de prijzen slechts onderscheid gemaakt tussen dames en heren. Dit betekende dat zij het als pas vijftienjarige moest opnemen tegen veel oudere junioren en senioren. Met haar uitstekende tijd van 2:25.77 behaalde Merel de veertiende plaats in het veld van de vierendertig sterkste dames van Zuid-Nederland. In de uitslag per categorie zou Merel vierde bij de meisjes Junioren-C zijn geworden.

Heerenveen
Op woensdag 11 december namen Marco van Duijnhoven en Harry Sonnenschein deel aan een wedstrijd in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Nadat hij 49.36 op de 500 meter en 2:33.11 op de 1500 meter had gereden reed Marco ook nog de eerste rit over 5000 meter uit zijn schaatscarrière. Hiervoor had hij 9:35.57 nodig. Harry verbeterde met een tijd van 46.09 zijn persoonlijk record op de 500 meter en werd op de 5000 meter gediskwalificeerd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: