Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2013 » Marathon Eindhoven

Marathon Eindhoven

Merel Bertens wint marathoncompetitie Eindhoven

John Schepens op 04 december 2013 om 16:45:50:

Na overwinningen in de eerste twee wedstrijden van de marathoncompetitie in Eindhoven, heeft Merel Bertens van schaatsclub “De Vennen” op zaterdag 30 november ook de finalemarathon gewonnen. Hiermee werd zij tevens onbetwist winnares van het eindklassement van de competitie. Op maandag 2 december was deze rijdster uit de “Maxim-De Vennen-schaatsploeg” bovendien succesvol tijdens een langebaanwedstrijd in ijsstadion Thialf in Heerenveen.

Als leidster in de Eindhovense marathoncompetitie voor meisjes Junioren-C werd Merel Bertens door de andere deelneemsters nauwlettend in de gaten gehouden. Omdat niemand met haar naar de finish wilde rijden werd er veel gedemarreerd, maar Merel wist elke ontsnappingspoging te pareren. Bij het ingaan van de laatste van de tien ronden plaatste Merel zelf een scherpe demarrage die in eerste instantie niet door de andere meisjes kon worden beantwoord. Hoewel het peloton op het laatste rechte stuk nog wel dichterbij kwam, kwam Merel met enkele meters voorsprong als eerste over de finish. Als winnares van alle drie de wedstrijden in Eindhoven mocht Merel de hoogste trede van het erepodium beklimmen tijdens de prijsuitreiking van het eindklassement van de competitie.
Later op de avond behaalde Jan op ’t Hoog de vijfde plaats in de achtste wedstrijd van de marathoncompetitie van Zuid-Nederland voor Masters-2. Omdat Jan niet tot de beste sprinters van het peloton behoort, lukt het hem steeds niet om een keer een dagoverwinning te pakken. Door wel iedere keer in de top tien te eindigen is hij echter één van de meest regelmatige deelnemers aan de competitie. Dit komt tot uitdrukking in zijn stevige tweede plaats in het tussenklassement van de competitie.

Op maandag 2 december mochten Merel Bertens en Thomas van Dijk op het snelle ijs van Thialf in Heerenveen deelnemen aan een langebaanwedstrijd. Ondanks een zware verkoudheid verbeterde Merel haar persoonlijke records op zowel de 500 (tijd 47.12) als de 1500 meter (tijd 2:22.49). Bij de 1500 meter was het opmerkelijk dat de laatste ronde van Merel sneller was dan de voorlaatste ronde. Met 38.88 op de 500 meter en 1:17.24 op de 1000 meter reed ook Thomas van Dijk prima tijden in Thialf. Deze tijden waren echter geen verbeteringen van de bijzonder scherpe persoonlijke records die Thomas als lid van de Zuid-Nederlandse selectie eerder dit jaar in Heerenveen had gereden.

Bij de foto: Merel Bertens met nummer 51 tijdens de marathon (foto Jeroen Happel).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: