Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2013 » Merel Bertens Zilver

Merel Bertens Zilver

Merel Bertens wint zilver tijdens Zuid-Nederlands Kampioenschap Marathon

John Schepens op 29 december 2013 om 15:00:41:

Op zaterdag 28 december heeft Merel Bertens van de “Maxim-De Vennen-schaatsploeg” de zilveren medaille gewonnen tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Marathon voor meisjes Junioren-C.

Bij het kampioenschap in Breda stonden de sterkste meisjes uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland aan de start. Toen titelkandidaat Larissa Vos uit Puttershoek in de derde ronde ten val kwam, leek het spel al vroeg in de wedstrijd op de wagen te komen. Gedurende twee ronden werd er bijzonder hard gereden, maar het tempo viel weer terug toen duidelijk was dat Larissa niet meer in het peloton terug zou kunnen keren. In gesloten formatie reed het peloton de volgende ronden, waarbij alle favorieten op kop kwamen. Juist toen Merel Bertens anderhalve ronde voor het einde van de wedstrijd over tien ronden haar kopwerk had verricht, demarreerde haar trainingsmaatje Vera Mallens uit Riel. Omdat Merel zich op dat moment in het tweede deel van de groep bevond, kon zij deze demarrage niet direct beantwoorden. Zij moest in de laatste twee bochten veel extra meters maken om de andere rijdsters buitenom te passeren. Hierdoor ging Vera Mallens onbedreigd als kampioen over de finish en was voor Merel de tweede plaats het hoogst haalbare. Door de spannende sprint om de tweede plaats nipt van Iris Slabbekoorn uit het Zeeuwse Driewegen en Amanda Grandia uit Zuilichem te winnen veroverde Merel de zilveren medaille.

Gelijktijdig met het marathonkampioenschap in Breda namen vier andere leden van de “Maxim-De Vennen-schaatsploeg” deel aan een langebaanwedstrijd in Tilburg. Koen Barten verbeterde daarbij zijn persoonlijke record (PR) op de 300 meter. Hieronder alle tijden:
3 leden reden een rit over 100 (1e tijd) en twee ritten over 300 meter (2e en 3e tijd):
Koen Barten 13.56, 33.00 (PR) en 34.65; Jochem van Hulten 14.11, 36.04 en 35.56; Veerle van Hulten 14.15, 37.91 en 37.92.
Marijn van Esch reed 44.25 op de 500 meter en 1:02.76 op de 700 meter.

Bij de foto: Merel Bertens (links) op het podium van het ZNK Marathon.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: