Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2013 » Olympische kwalificatie

Olympische kwalificatie

Dai Dai Ntab naar Olympisch Kwalificatie Toernooi

John Schepens op 21 december 2013 om 14:25:31:

Dai Dai Ntab, lid van schaatsclub “De Vennen”, mag hoogst waarschijnlijk deelnemen aan het Kwalificatie Toernooi waarbij startplaatsen voor de Olympische Winterspelen in Sotsji kunnen worden verdiend.

Officieel is Dai Dai nog eerste reserve voor de wedstrijd over 500 meter, maar de kans is erg groot dat deze reserveplaats zal worden omgezet in een startplek. Naar verwachting zal Koen Verweij zijn startplaats namelijk opgeven om zich te kunnen concentreren op de afstanden die hem betere vooruitzichten op plaatsing voor Sotsji bieden. De pas negentienjarige Dai Dai moet het in de kwalificatiewedstrijd, die wordt verreden over twee ritten over 500 meter, opnemen tegen wereldtoppers als Jan Smeekens, de tweeling Mulder, Jesper Hospes en Hein Otterspeer. Dai Dai heeft niet de illusie dat hij er in zal slagen om één van de vier startbewijzen voor de Olympische Spelen te veroveren, maar ziet deelname aan de kwalificatiewedstrijd in een vol Thialf in Heerenveen vooral als een leerzame ervaring voor de toekomst.
De kwalificatiewedstrijd voor de olympische 500 meter gaat op vrijdag 27 december even na 17.00 uur van start en de NOS zal de wedstrijd live op Nederland 1 uitzenden.

Dat het met de vorm van Dai Dai wel goed zit, blijkt uit het feit dat hij op vrijdag 20 december tijdens een testwedstrijd in Heerenveen het 500 meter clubrecord van “De Vennen” aanscherpte tot 36.13. Hiermee was hij 0.39 seconde sneller dan het oude clubrecord dat hij op 25 oktober tijdens het NK afstanden had gereden.

Bij de foto: Dai Dai Ntab (foto Martin Romeijn).

Kijk voor meer informatie over het Olympisch Kwalificatie Toernooi op de website schaatsen.nl/knsb-kwalificatietoernooi.


1 reactie

  1. Erin Fields schreef:

    Hi nice reaading your blog

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: