Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws december ’21 » Dai Dai naar Olympische Spelen????

Dai Dai naar Olympische Spelen????

Dai Dai N’tab nog onzeker over deelname Olympische Spelen

Dai Dai N’tab, hopen op de Olympische Spelen

Het is nog onzeker of Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen zal mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Tijdens de 500 meter van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) op 27 december reed de schaatser van profploeg Jumbo-Visma de tweede tijd. Hoewel er drie Nederlanders op 12 februari in Peking de 500 meter mogen rijden, mag de totale Nederlandse selectie voor alle afstanden namelijk maar uit negen schaatsers bestaan. Dai Dai moet hopen dat meerdere schaatsers startplekken op meerdere afstanden veroveren, zodat hij met zijn tweede tijd zal worden toegevoegd aan de selectie.

Tijdens het OKT reed elke rijder twee ritten over 500 meter, een rit met start in de binnenbaan en een rit met start in de buitenbaan, waarvan de snelste tijd zou tellen voor de kwalificatie. In beide ritten van Dai Dai was er sprake van incidenten.
De eerste rit begon met een valse start van zijn tegenstander Hein Otterspeer, zodat ook Dai Dai bij de tweede start voorzichtig moest zijn. Hierdoor was zijn opening in 9.71 minimaal 0.1 seconde langzamer dan wat hij moet kunnen. Vervolgens moest hij aan het einde van de eerste buitenbocht een beetje inhouden voor Hein Otterspeer die in de binnenbocht ten val was gekomen. Desondanks reed Dai Dai met 34.53 wel de snelste tijd, maar zonder incidenten was er meer mogelijk geweest.
De tweede rit moest Dai Dai tegen Kai Verbij rijden, die met 34.57 tweede in de eerste rit was geworden. Vlak daarvoor had Merijn Scheperkamp, een jong nieuwkomer in de Nederlandse sprinttop, echter met 34.45 al de snelste tijd van de dag gereden. Omdat alleen de eerste plaats op de 500 meter absolute zekerheid op deelname aan de Olympische Spelen gaf, was er voor N’tab en Verbij alles aan gelegen om deze tijd te verbeteren. Vlak na de start werd Dai Dai echter afgeleid door een val van Kai Verbij. Hierdoor was zijn opening met 9.81 zelfs nog wat langzamer dan in de eerste rit en miste hij in de volle ronde voor de tweede keer de strijd met een tegenstander. Deze keer kwam Dai Dai tot een eindtijd van 34.63, zodat de 34.53 uit de eerste rit meetelde voor het klassement. Merijn Scheperkamp werd dus eerste en is daarmee zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Of Dai Dai N’tab en Kai Verbij als nummers twee en drie ook een plaats in de selectie krijgen, zal pas bekend zijn als op donderdagavond 30 december alle afstanden van het OKT zijn gereden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: