Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws december ’21 » Maartje en Teun Kampioen

Maartje en Teun Kampioen

Maartje en Teun Zuid-Nederlands Kampioen Marathonschaatsen

Op zaterdagmiddag 11 december mochten in Breda de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen jeugdmarathon gewoon doorgaan. Maartje van Dijck en Teun van der Linden van Schaatsclub De Vennen veroverden hier in hun leeftijdscategorie de titel en plaatsten zich daarmee tevens rechtstreeks voor het Nederlands Kampioenschap dat op 12 februari 2022 in Groningen zal worden gehouden.

Maartje van Dijck (midden) Kampioen bij de meisjes Pupillen-B

In de wedstrijd voor meisjes Pupillen-B moest Maartje van Dijck 6 ronden rijden. De schaatsstertjes afkomstig uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland bleven goed bij elkaar. Alleen de in Tilburg woonachtige Martha Trude Brehmer mocht van het peloton ontsnappen, omdat zij in verband met haar Zweedse nationaliteit buiten mededinging aan het kampioenschap deelnam. In de spannende eindsprint van de overige deelnemertjes ging Maartje als eerste over de finish. Isabel Segers uit Tilburg en Amanda van Vugt uit Giessen stonden bij de huldiging als tweede en derde naast Maartje op het podium.

 

Teun van der Linden (midden) Kampioen bij de jongens Junioren-B

Bij de jongens Junioren-B had Schaatsclub De Vennen met Teun van der Linden en Tom van Dijck twee deelnemers. Vooral door veel kopwerk en demarrages van Teun en Thijs van der Burgt uit Asten werd de wedstrijd over 35 ronden een ware slijtageslag. Elke ronde waren er rijders die het hoge tempo niet bij konden houden. In de laatste ronde maakte Teun er een lange sprint van waarin hij Felix Schussler uit Fijnaart en Eise van Schijndel uit Breda met enkele schaatslengten voor wist te blijven. Terwijl verschillende jongens het peloton niet bij konden houden, wist Tom zich als eerstejaars Junior-B wel lang in het peloton te handhaven. Hij had zelfs nog wat adem over voor de eindsprint waarin hij een fraaie zevende plaats veroverde.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: