Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws december ’21 » Selectiewedstrijd NK

Selectiewedstrijd NK

Schaatsers De Vennen tijdens selectiewedstrijden voor NK

In verband met de Coronamaatregelen werden in het weekend van 4 en 5 december alle voor de avonduren geplande schaatswedstrijden afgelast. Overdag mochten in Deventer de selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-B wel doorgaan. Door hun prestaties hadden Karlijn Schellekens, Teun van der Linden en Thomas van Berkel zich voor deelname aan deze wedstrijden weten te plaatsen.

v.l.n.r. Karlijn Schellekens, Teun van der Linden en Thomas van Berkel

Op zaterdag 4 december reden de meisjes en jongens ieder een rit over 500 en 1000 meter en op zondag 5 december werd de driekamp afgesloten met ritten over 3000 meter. Karlijn Schellekens werd met respectievelijk een twintigste (tijd 45.00), negende (2:17.82) en dertiende plaats (4:55.74) keurig veertiende in het eindklassement. Teun van der Linden werd achtereenvolgens vierentwintigste (41.45), drieëntwintigste (2:04.83) en elfde (4:22.93), hetgeen goed was voor de eenentwintigste plaats in het klassement. Thomas van Berkel eindigde als drieëntwintigste vlak achter Teun. Ook met zijn tijden 41.68 (zesentwintigste), 2:05.15 (vierentwintigste) en 4:21.35 (achtste) week Thomas nauwelijks af van Teun.

Waarschijnlijk zijn de klasseringen van Karlijn, Teun en Thomas niet voldoende voor kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap, maar deelname aan een landelijke wedstrijd op het hoogste niveau was sowieso een leerzame ervaring.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: